Proppet med gryn og frø blir resultatet fiberrikt, sunt og digg. Karve, kefir og melsorten emmer er nøkkelingrediensene som sikrer smak og saftighet til dette brødet
Desserten var Brie de Meaux, rugkjeks medkarve, og portvinssyltede kirsebær. Smaken er mild og rund, men idet man biter i en karvebit får man denne herlige smakseksplosjonen
Den originale oppskriften er imidlertid med kremost, og da ble nerden vekket i meg. Tørket rosmarin, hakket oliven eller soltørkede tomater for en middelhavsvri, eller kanskje fennikel og karve for mer norsk brødsmak
I tradisjonell sauerkraut er det kål, karve og salt som er hovedingrediensene, men jeg liker å spice den opp med litt raspet ingefær og en gulrot eller to
* 2 ts sennepsfrø 1 tsmalt nellik 1 ts koriander* 1 pose sursildkrydder 1 ss sennepsfrø 1 ss krondill* 1 ss sennepsfrø 1 ss karve 1 ss dill 1 ts pepperkuler*******************************************************Peppermiks. 2 ss fennikkelfrø2 ss sennepsfrø2 ss hel karve2 ss hel spisskummin (Her rygger gjerne folk litt, for folk tror spisskummin og karve er det samme
Det er for øvrig noen som bruker karve også på rødkålen, jeg personlig liker ikke smaken. Ribbe med fløtesaus, amandinepotet, rødkål, bacon og rosenkål
Det er for øvrig noen som bruker karve også på rødkålen, jeg personlig liker ikke smaken. Det går raskt mot jul, og her har du oppskrift på ribbe med nydelig tilbehør
Hun skulle være med å lage pølser. Varm opp en stekepanne og ha i karven. Grov landpølse og medister. Ha karven i en urtehakker (til stavmikseren) og kjør den til den er finmalt
Pickles er kjempegode krydret med dill og hvitløk og surkål med einebær og karve. Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg med surkål - utrolig enkel og kjempegod
1 ts karve, malt. Krydret rød linsesuppe. 14. 01. 2016 kl. 22. 41 i. suppe. Én kommentar. Vi trenger alle noe å varme oss på i kulden som herjer i landet
Legg kål og eple lagvis med salt, karve og melblandingen. Bland sammen karve, salt og evt. Eisbein er populær tysk bierstube-mat, laget av fersk eller lettsaltet svineknoke og den serveres med sauerkraut - gjæret surkål
Legg smøret i en kjele og legg kål og epler lagvis i kjelen med salt og karve mellom lagene. Nå har vi allerede kommet til andre søndagen i advent og det er på tide med en skikkelig julemiddag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.