Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [
I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravet ytrefilet av elg. Gravet elg smaker himmelsk med litt rømme, rødløk og flatbrød
Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
1. Skjær kjøttet i lange, tynne skiver. De skal være ca. 10 cm lange og ½ cm tykke. 2. Bland salt, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider
Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravet laks med rødbete og pepperrot. Navnet gravet laks kommer fra metoden den ble laget på i gamle dager, hvor man gravde laksen ned i jorda
Gravet laks eller ørret har jeg alltid i fryseren. 400 gr gravet laks. nr på polet 2075001 Gravet laks eller ørret har jeg alltid i fryseren. til 4-6 personer 400 gr gravet laks
I gamle dager gravet man fisk og kjøtt av nødvendighet, idag gjør vi det mest for smakens skyld. Når kokken får fisk, er det bare å finne fram oppskrifter og lage noen godsaker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.