I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravet ytrefilet avelg. Du kjennes sikkert til gravlaks, men har du hørt om gravelg
Panna Cotta er en nydelig dessert, som er en av mine favoritter, og den her rimelig enkel å lage, er fort gjort, og er du av de som frykter gelantinplater
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [
Problemet mitt er at vi ikke har særlig tilgang på store nok kjøttstykker av gris i butikkene her. Men så kom jeg på at jeg hadde ei elgsteik i fryseren
Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgavenavgravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
Brun elgeskavet i pannen med smør, og fordel dem i fire ildfaste porsjonsformer. Dette er en viltrett med høyt innhold av fett fra butterdeig, og brien som smelter over kjøttet
Skrap av krydder og dill med kniv. Den ferdiggravede fisken kan oppbevares i kjøleskap inntil en uke, men det beste er å fryse den om du ikke skal servere med en gang
Brun elgkjøttet og løken i litt smør. Gryterett med elgkjøtt - nok til 2 eller til 1 i to dager. 400 gram elgkjøtt (grytekjøtt, biffkjøtt) i strimler. 400 gram elgkjøtt (grytekjøtt, biffkjøtt) i strimler
Problemet er at kveite i hovedsak selges i koteletter. Det går også an å lage det av rensede kveitekoteletter, det blir like godt, men det er veldig mye vanskeligere å skjære fine, tynne skiver til å anrette fint med
Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravet laks med rødbete og pepperrot. Uten fuktighet er fisken bokstavelig talt «fast i fisken» og enkel å jobbe med
Dryss en tredjedel av krydderne i bunnen av et fat med kanter. Legg i halvparten av fiskefiletene og dryss på neste tredjedel av krydderblandingen og dill
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.