Når man har slike fine råvarer som hjortefilet bør man helst behandle den med all respekt - så perfekt steking, en god saus, godt tilbehør er viktig - og godt drikke i glasset
Tilsett smør og smak til med krydder. Stek til termometeret viser 56 grader , da er kjøttet medium stekt som på bildet over. Legg terninger i en kjele med vann og kok til de er møre, ca 20-30 minutter
Det krever bare litt planlegging med laksen ellers er dette stort sett plankekjøring. Jeg er helt forelsket i kombinasjonen og klarer ikke la være å tenke i de baner når jeg skal lage en forrett med laks
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [. ] 1 side laks med skinn
I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten medgravet ytrefilet av elg. Finn fram en plastpose - gjerne litt tykk og med lås slik at den kan holdes mest mulig lufttett
Salt og sukker blandes godt sammen med tørket dill. Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
Start med å salte og pepre hjortefileten godt. Det ble derfor en super enkel rett med flatbrød, sølvløk, purre, timian og en skikkelig smakfull tyttebærrøre
For noen uker siden hadde vi middagsbesøk og hovedretten med madeirasaus var aldeles nydelig. Brun hjortefileten godt i smør på alle sider i ei varm stekepanne
For å få kveitefilet som fungerer best, må du derfor snakke med fiskehandleren. Det går også an å lage det av rensede kveitekoteletter, det blir like godt, men det er veldig mye vanskeligere å skjære fine, tynne skiver til å anrette fint med
God viltmiddag med litt ekstra scwung. Hjortefilet. Start med potetene - de skal være lengst i ovnen. Hell over mye grovt salt (av den typen du strør trappa med til vinteren
Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravet laks med rødbete og pepperrot. Uten fuktighet er fisken bokstavelig talt «fast i fisken» og enkel å jobbe med
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.