Legg hjortefiletene i dypfryseren en liten stund. 200 g gravet ytrefilet av hjortekalv. Blinier. Smuldre opp gjæren i en bolle og rør den ut i lunken (37 °C) melk
Når man har slike fine råvarer som hjortefilet bør man helst behandle den med all respekt - så perfekt steking, en god saus, godt tilbehør er viktig - og godt drikke i glasset
Posted by torill. Tweet. Vilt smaker alltid godt synes jeg og jeg serverer det ganske ofte. Jeg prøver å variere tilbehøret og i går laget jeg hvit søtpotetmos
Vilt er godt og hjort er fantastisk. Med beundringsverdig velvillighet fra en flott kollega fikk jeg kloa i en flatbiff av hjort som ble tatt opp av fryseren idag
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [
I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravet ytrefilet av elg. Gravet elg smaker himmelsk med litt rømme, rødløk og flatbrød
Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
Start med å salte og pepre hjortefileten godt. Skjær hjortefileten i tynne skiver og legg på fat sammen med sølvløk, purre i skiver, kvaster av frisk timian og flatbrød
Brun hjortefileten godt i smør på alle sider i ei varm stekepanne. For noen uker siden hadde vi middagsbesøk og hovedretten med madeirasaus var aldeles nydelig
Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravet laks med rødbete og pepperrot. Navnet gravet laks kommer fra metoden den ble laget på i gamle dager, hvor man gravde laksen ned i jorda
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.