Det krever bare litt planlegging med laksen ellers er dette stort sett plankekjøring. Jeg er helt forelsket i kombinasjonen og klarer ikke la være å tenke i de baner når jeg skal lage en forrett med laks
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [. ] 1 side laks med skinn
I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten medgravet ytrefilet av elg. Finn fram en plastpose - gjerne litt tykk og med lås slik at den kan holdes mest mulig lufttett
Hvis man har det travelt, og vil lage hurtigutgaven av gravet laks, skjæres den rå laksesiden i tynne skiver og skivene vendes i salt- og sukkerblandingen
For å få kveitefilet som fungerer best, må du derfor snakke med fiskehandleren. Det går også an å lage det av rensede kveitekoteletter, det blir like godt, men det er veldig mye vanskeligere å skjære fine, tynne skiver til å anrette fint med
Akkurat slik har det seg med denne oppskriften på deilig gravet laks med rødbete og pepperrot. Navnet gravet laks kommer fra metoden den ble laget på i gamle dager, hvor man gravde laksen ned i jorda
Blåskjell kan dampes/kokes med mange typer smakstilsetning, men jeg har funnet frem til en "blanding" som gir utrolig god smak på blåskjellene og en fantastisk kraft til å koke blåskjellsuppe av, og at dette ble en fantastisk suppe er ikke til å underslå
Martnan er jo som de fleste vet av landets aller fremste innenfor kunsthåndtverk, det som kanskje færre har fått med seg er at det også er mye god lokalmat på Rennebumartnan
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.