Geitekje
matvalorer.com
matvalorer.com

Geitekje

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1 ss grov sennep
  • 1 ss dijonsennep
  • 3 ss
  • 2 ss olivenolje
  • 2 tomater delt i fire
  • 8 fedd hvitløk
  • 1 t
  • 150 gr Asparges
  • 1 ts revet pepperot
  • 3 dl grønne linser
  • 1/2 dl oksekraft

Instruksjoner

    Geitekje i høstsøndag?

    Geitekje

    Sadel av geitekje til søndagsmiddag denne dagen.



    Her lagde jeg en blanding av 1 ss grov sennep, 1 ss dijonsennep, 3 ss av husets mjødurtsirup ( honning el annen sirup går fint) og 2 ss olivenolje. Salte og pepre sadelen og pensle på glaseringen. Hadde 2 tomater delt i fire, 8 fedd hvitløk og en rest av fenikkel og litt asparges. Det fikk steke med i formen under sadelen. Steketid ca 1 t på 150 gr. Aspargesen ble med de siste 10 min.



    Linsepure

    Surret hakket en løk, et fedd hvitløk og et laurbærblad i litt olivenolje og litt smør, tilsatte 1 ts revet pepperot, så ca 3 dl grønne linser, en dæsj fløte og 1/2 dl oksekraft. Lot det putre i ca 15 min. Kjør med stavmixer el i blender. Tilbake i kjelen smakte jeg til med salt, pepper og saft fra sitron.



    Søndagsmiddag som ble inntatt med glede. Håper det kan være til inspirasjon og som tips. Det gjelder å ha det gøy og å ta ting en har, prøve og teste ut...❤️

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.