Hvis du har en slik flott jerngryte fra Le Creuset (ønsker meg til jul – hører du Nissen. Opprinnelig skal det være en fransk Burgund, men det går fint med annen rødvin også
Server med kokt potet – drikkevinen bør jo være fransk, jeg satset (etter rådføring med polet) på en Beaujolais som likevel har litt fylde og fruktighet
Den består av en hanekylling kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder. Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk landkylling
Start med å lage en liten jevning til sausen (kan droppes ved å koke inn kraften etterpå). Start med å lage kraften ved å legge skroget i en gryte, tilsett vin, kraft grønnsakene og urtene etterhvert som de renses og kuttes
Denne nydelige gryteretten CoqauVin er egentlig en høstrett, og man kan godt si den er Frankrikes nasjonalrett, den er svært populær over hele Frankrike og lages på forskjellige måter fra distrikt til distrikt og med sin egen lokale vin
CoqauVin er fransk bondekost på sitt beste og her blir det aller best når man lager alt fra grunnen av, så da starter man med å koke kyllingkraft, og fortsetter videre mens kraften koker med å tilberede resten av retten
Coq ua vin er fransk for «Kylling medvin», lettere sagt, en perfekt kombinasjon. Orginalt skal også CoqauVin inneholde bacon, men for å gjøre denne litt sunnere er denne fjernet
Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coqauvin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade. Jeg liker å servere sitronfromasjen i høye vinglass, for å gi desserten litt ekstra fin stil
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.