Tilsett mer fransk krydder som rosmarin, ett par laurbærblader, timian eller provence krydder. Litt fancy er den selvfølgelig fordi den er kokt i rødvin, men dette er egentlig bare skikkelig deilig fransk husmannskost
Server med kokt potet – drikkevinen bør jo være fransk, jeg satset (etter rådføring med polet) på en Beaujolais som likevel har litt fylde og fruktighet
Det finnes drøssevis av oppskrifter på den klassiske kyllinggryta coqauvin. Lag en liten krydderball ved å legge knust hvitløkfedd sammen med timian, persille, pepperkorn og laubærblad i et lite tørkle eller bomullsklut
Vinen til maten vil jeg foreslå Nuiton-Beaunoy Cave des Hautes-Côtes La Dalignière Hautes-Côtes de. Tour de Gourmet fra Aix-en-Provence til Montpellier med Daube
Denne nydelige gryteretten CoqauVin er egentlig en høstrett, og man kan godt si den er Frankrikes nasjonalrett, den er svært populær over hele Frankrike og lages på forskjellige måter fra distrikt til distrikt og med sin egen lokale vin
Her en oppskrift på Coqauvin, eller hane i vin, som er en klassiker i det franske kjøkken. Hell over vinen (eller buljongen men da blir det ikke coc auvin)
Coq ua vin er fransk for «Kylling med vin», lettere sagt, en perfekt kombinasjon. Å hvis resten av maten ifra Frankrike er like gode som denne, så må jeg lage mere Fransk
Jeg hadde alle mulig gode intensjoner om å lage Coqauvin på den klassiske måten. Smak til med salt og pepperHvis du ønsker en tykkere saus kan den spes med litt maisenna eller mel blandet i kraften
cake au citron, enkel og god formkake, formkake, fransk kake, fransk sitronkake, fransk sitronkake med valmuefrø, sitron, sitronkake, sitronkake med valmuefrø, sitronmelisglasur, sitronsaft, syrlig formkake, valmuefrø
Om jeg i tillegg tenner levende lys, setter på fransk musikk og drikker provencalsk rosévin ved siden av, ja da er er virkelig i Sør-Frankrike, i alle fall psykisk
Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coqauvin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Hele landsbyen satt på langbord og spiste suppe og drakk rosévin til lang på natt. Jeg smakte den første gang på en landsbyfest i les Arcs i Sør-Frankrike
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.