-) Nå skal jeg forberede meg til nyttårs. Bruschetta. I går samlet jeg jentegjengen for spakveld hjemme hos meg, og i forkant av det laget jeg lett tapas med bruschetta og fylte tortillalefser
- Pesto. Helt nydelig som både forrett og smårett, eller kanskje som del av et tapasbord. Den klassiske bruschettaen, det ristede brødet, toppes gjerne med tomatsalsa, salt & pepper
Sprø bruschetta med krepsehaler er en fin lunsj eller forrett. Hakk stangselleri og bladpersille og bland det med majones, sitronsaft og sennep, sitronskall og litt paprikakrydder
Her har jeg laget en lekker bruschetta av edamame-bønner som du kan unne deg når som helst. Varm litt olje i en kjele og tilsett bønnene - la de surre i et par minutter til de blir varme
I Italia får man bruschetta som en liten forrett mens man venter på middagen, den består av et stykke ristet brød med noe oppå - det kan være veldig forskjellig, alt etter hva man har i huset
Med det italienske flaggets farger i rødt, hvitt og grønt må dette være signaturrett nr 1. Enklere blir det ikke, men unn deg for all det de mest smakfulle tomatene og den beste olivenoljen
Har nettopp vært på ferie i Nord-Italia, og er superinspirert av kjøkkenet der. Spekeskinker, oster, rent kjøtt eller fisk med grillede grønnsaker finnes overalt
1-2 sjalottløk. Hvis du er så heldig å kjenne en sopplukker som kan skaffe steinsopp, må du skjære steinsoppen i gode skiver og steke den i halvparten olje og halvparten smør, kanskje med litt hvitløk, krydre med salt og pepper, litt hakket persille og legge et par skiver på hver brødskive
Dette er godt til enten lunsj, forrett eller kveld. Min datter spurte meg om vi skulle spise Bruschetta til lunsj, uff tenkte jeg som overhode ikke liker tomater og derfor spiser det aldri
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.