Den klassiske bruschettaen, det ristede brødet, toppes gjerne med tomatsalsa, salt & pepper. Stekt i olivenolje på panne, påsmørt en god pesto, litt ruccola og avokado med italiensk spekeskinke (Prosciutto) på toppen
I Italia får man bruschetta som en liten forrett mens man venter på middagen, den består av et stykke ristet brød med noe oppå - det kan være veldig forskjellig, alt etter hva man har i huset
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter og noen friske jordbær. Spekeskinke. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen
Med det italienske flaggets farger i rødt, hvitt og grønt må dette være signaturrett nr 1. Bland tomatene med finhakket hvitløk, finsnittet basilikum, et par spiseskjeer olivenolje samt salt og pepperSkjær brødet i skiver og pensle det med olivenolje på begge siderStek skivene i ovnen på 200 grader til de får en lett gylden fargeTa ut brødet og gni det med hvitløksfedd som er delt i toLegg tomatblandingen på brødet og avslutt med noen dråper olivenolje og pepper
Bruschetta – perfekt som en liten rett en på varm sommerdag, eller en kald vinterkveld. Mos hvitløksfedd og smør det utover brødet før du dekker det med relativt finhakkede tomater
Spekeskinkemed tomatvinaigrette, pesto og balsamicosirup. Finhakk hvitløk, soltørkede tomater og sjalottløk og fres i litt olje sammen med tomatpurè til råsmaken av tomatpurèen er borte
Idag tenkte jeg å dele en rask og smakfull snack med dere. Jeg er en skikkelig brød elsker, ingenting er så godt som ristet landbrød med godt pålegg og ost mmm
Hvis du er så heldig å kjenne en sopplukker som kan skaffe steinsopp, må du skjære steinsoppen i gode skiver og steke den i halvparten olje og halvparten smør, kanskje med litt hvitløk, krydre med salt og pepper, litt hakket persille og legge et par skiver på hver brødskive
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.