Å like komler er en tilvenningssak hvis man ikke er oppvokst med det. Det tok noen år før jeg helt skjønte hensikten med å blande deilige poteter med mel til faste klomper
I dag er det 20. dag jul og da var det på høy tid å spise opp resten av pinnekjøttet i fryseren. Tilbehøret ble noe annerledes enn jeg og de fleste pleier å servere til, men det var en ny og god vri som bare måtte prøves
Jeg koker to panner med raspeballer, jeg begynner altid med de glutenfrie. Da bruker jeg å forme en raspeball i hånden og ha den opp i det kokende kraften (bruk en så stor panne at du kan koke både kjøtt og raspeballer sammen, det gir en veldi god smak)
Det er mange som også gjerne drikker kefir til raspeballer, og selv om jeg ikke har prøvd det vil jeg tro både en hvitvin med noe restsødme også vil passe til
Komle er ein middagsrett som òg er kjend som raspeball, potetball, klubb eller kompe. Her på Vestlandet er det mange restaurantar som på tradisjonell vis serverar komler på torsdagen
Man må jo like komler når man bor på Vestlandet. En pose fra Toro koster ca 20,- og er helt vegansk. Sikkert veldig lett å lage selv også,med tanke på at det ca bare er potetmel
Raspeballer. Kok opp vann og legg i det salte kjøttet. Kok opp på nytt, skum godt og la. kjøttet trekke. Trekketiden er avhengig av størrelsen på kjøttet
Raspekaker, raspeballer, komle, potetball, klubb, kompe. Eg er iallefall oppvokst og vand med å kalle det raspekaker eller raspeballer, så overskrifta deretter
Jeg elsker kumler og da gjerne på "trøndersk" vis med stekt flesk og søt brunost saus. På Vestlandet er det mest vanlig å servere kumlene sammen med kjøtt ,(svineknoke), grove pølser og kålrabi
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.