Skjær torskefilet i serveringsstykker, fjern skinnet og krydre med salt og pepper. Jeg serverte den med kokte nypoteter, men ris og pasta kan også brukes som tilbehør
Jeg har "spedd på" med litt pølser og brukt masse gode grønnsaker. I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter
Jeg sier ikke at vi moderne kvinner og menn, skal lage mat på denne måten i hverdagen, men bruk muligheten i helgene, og unn dere skikkelig husmannskost, laget med omtanke og kjærlighet
Disse torskefiletene kjøpte jeg på Solsiden i Trondheim, og de gikk ned på høykant (hadde nesten ikke tid til å ta bilder- lukten av urter, sprøstekt bacon og fisk fristet)
Selv har jeg vokst medertesuppe som servert sammen med pannekaker. Imidlertid kan man trøste seg med at høsten bringer med seg masse gode råvarer og gleden av å spise gode og varme supper
Torskefiletmed deilig rekesaus. smør en ildfast form med litt smør og legg fileten i formen. Ovnsbakt torskefiletmed krepsehalesalsa, potetpuré og gulrotroser
- 1 dl ris + lettsaltet vann- 100 g skinn og benfri torskefilet- 1/2 liten paprika- 1/2 liten løk- 1 ss hvetemel- 1 vann + 1/4 fiskebuljongterning- 1,5 dl fløte- salt og pepper- 1 blad isbergsalat- litt mais- litt paprikaBle du fristet
TorskefiletBaconskiverRosenkål og spinat eller andre grønnsakker etter ønske. Nå er det på tide med en middag igjen, og sannelig ble det ikke fiskemiddag
Kjempegod ertesuppemed saltkjøtt er dagens oppskrift. Det var en fin tid, med mange viktige verdier og tradisjoner som min mor ga meg- uten at jeg visste noe om det
så her får dere en oppskrift på grønn ertesuppemed frisk sitronolje. Det er noe med det koselige været og de lune temperaturene som gjør at suppe passer ekstra godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.