Jeg regner med at du har din egen vaffeloppskrift. Server vaflene med rørte bær og rømme. Da må du oppbevare den i en bolle med lokk, eller ha plast tett over bollen
I dag ville jeg gjerne teste ut en sunn vaffeloppskrift som er fri for sukker, hvetemel og melk. Først startet jeg med å gjøre havregryn til havremel ved hjelp av en blender
Oppskriften er inspirert av Sjømannskirken i Kjøbenhavn sin vaffeloppskrift. Derfor ble det nesten vanlige vafler, med fullkorns hvetemel, sukrin, Berit Nordstrand sitt raps/kokos smør, rømme, melk, egg og masse deilig kardemomme
Det finnes tusenvis av vaffeloppskrifter og denne er ikke spesielt bemerkelsesverdig foruten om at den er relativt sunn med havregryn, glutenfri og enkel å lage
I dag er det vaffeldag og da vil jeg dele en ny vaffeloppskriftmed dere. Det ble iallefall gode vafler og med litt rester av tyttebærrømme og bringebær på toppen, så ble det en frisk og syrlig smak
(Trykk HER for en annen nydelig vaffeloppskriftmed Ricottaost og brunt sukker som ikke er fullt så søt som denne, og HER for oppskrift på Risgrøtvafler
Tilsett deretter seterrømmen og bland godt. Her får du derfor tips til 3 ulike vaffeloppskrifter. 4 egg4 ss sukrin3 dl seterrømme 0,8 - 0,9 dl mandelmel2 ts bakepulver 1 ss fiberhusk Kardemomme/kanel (kan sløyfes) . Vafler uten hvetemel og sukker, med vaniljesmak/kokossmak/sjokoladevafler4 store egg100 gram smeltet smør3-4 ss havregryn1 ss søtningsmiddel (for eks natreen/splenda)1/3 beger rømme (eller cottage cheese)En skvett melk (se ann konsistensen på røra)Ønsker du å tilsette litt ekstra smak på vaflene kan du tilsette for eks. 2-3 ss kokosmasse, 2 ss proteinpulver med vaniljesmak eller sjokoladesmak, 1 ts vaniljepulver eller lignende). Her får du derfor tips til 3 ulike vaffeloppskrifter
Ein del vaffeloppskrifter er reine kakeoppskrifter med store mengder smør og sukker. I vaffelrøre er det vanleg å kvitte seg med ulike restar av fløyte og rømme
ANDRE VAFFELOPPSKRIFTER. Server som de er eller med ditt favorittsyltetøy, sjokoladepålegg (oppskrift på hjemmelaget HER ), brunost, honning, sirup, rømme