Stekt raspeball oppskrifter

Mine glutenfrie kumler ( Raspeballer )

Mine glutenfrie kumler ( Raspeballer )

Jeg elsker kumler og da gjerne på "trøndersk" vis med stekt flesk og søt brunost saus. Variant 1) Kumler, Stekt flesk ( 250-450 g pr person) ( trøndervariant ) søt dipp
Herlig komlemiddag!

Herlig komlemiddag!

Pølsene er veganske pølser som er oppdelt og stekt på pannen, du velger det merket du liker best. #komle #raspeball #pølse #kålrot #middag #mat #norsk
Raspeballer (komler)

Raspeballer (komler)

Raspeballer serveres rykende varme med alt tilbehør og stekt bacon. Stekt bacon. Kjært barn har mange navn, og raspeballer har mange navn etter hvor i landet du bor

Raspeballer

kokt saltet fårekjøtt, stekt flesk eller bacon, kokt vossakorv eller annen grov pølse. Raspeballene kokes i kraften fra det salte kjøttet

Raspeballer og salt kjøtt

Server raspeballene med salt kjøtt, ev grove pølser, stekt flesk og grønnsaker. skal ikke være så løs at raspeballene faller fra hverandre under kokingen,
Potetball

Potetball

Jeg pleier alltid å lage dobbel oppskrift, da kan vi ha stekt ball neste dag, det er like godt som kokt synest vi
Svigermormors potetball

Svigermormors potetball

en bolle av potet, mel, salt og vann, av og til fylt med fleskebiter og servert med sirup, duppe, stekt flesk, kålrabibiter, kålrabistappe eller saltkjøtt ved siden av
En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

En hyllest til potetballen, møringens grå juvel!

Server ed saltkjøtt, kålrot, gulrot, stekt bacon eller flesk og kefirmelk. Riktignok spises det liknende ballmåltider over det ganske land, men for møringen er det raspeballen eller potetballen som vi sier her, med «dott» i midten som er det det ultimate
Ta en potet!

Ta en potet!

Kokt, potetsalat, stuet, gratinert, gryter, stekte og råstekte. Ikke alle egner seg til mos, raspeballer eller råsteking
Knekkebrød med "potet"

Knekkebrød med "potet"

Bytt om på brettene etter halve steketiden og pass på under stekingen så begge brettene blir likt stekt

Klubb (Sogn og Fjordane)

Noen serverer kokte poteter og kålrot og litt kjøtt til, andre bruker stekt bacon/flesk, røkte svineknoker og kokt kålrot til, andre bruker pølser