Smørstektfjellørret smaker så godt at den egentlig ikke trenger mye tilbehør. Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet
Stekt i gode mengder klarnet smør. I dag skal vi ha fjellørret til middag. Fiskene som min datter fisket da hun var på sommerferie i Loppa, ligger nå på kjøkkenbenken og tiner
Stek i smør på platen med høy varme et par minutter på hver side og deretter litt lavere varme til fisken er nesten gjennomstekt og gjerne har fått en fin stekeskorpe
Filetér fisken. Smør en langpanne med smør eller olje og legg filetene med skinnsiden ned. Salt og pepre på kjøttsiden, og stek ved 225 C i 2-5 minutter
Stek fisken i smør til den er brun og gjennomstekt. Server på sydlandsk vis med stekte poteter, eller poteter som er presset, tilsatt salt, pepper og litt olivenolje
Passer godt med sjalottløk som er ovnstekt med skallet på, og mandelpoteter med skallet på, vasket, delt i to, saltet og stekt i 10-12 minutter ved ca 200 C. 10-12 minutter Passer godt med sjalottløk som er ovnstekt med skallet på, og mandelpoteter med skallet på, vasket, delt i to, saltet og stekt i