Sau eller lam til fårikål oppskrifter

Fårikål. Sau eller lam?

Og tradisjonen var helt sikkert at en skulle bruke de delene av sauen som ikke passet til stek, røking, kotteletter osv

Fårikål. Sau eller lam?

Og tradisjonen var helt sikkert at en skulle bruke de delene av sauen som ikke passet til stek, røking, koteletter osv
Fårikål

Fårikål

Finner jeg noen stykker av sau, så tar jeg gjerne det med også for smakens skyld. Det er blitt høst og det er sessong for lam, og dermed også sessong for fårikål
Fårikål med hvitløk og chili c",)

Fårikål med hvitløk og chili c",)

Her i fjellheimen i Gudbrandsdalen går sau og lam på fjellbeite, blir en ekstra god smak på dem. Satt på kjelen jeg -og gikk en fjelltur, mens lammet koste seg på ovn
Oppskrift :: Lammetagine (avansert fårikål fra Nordafrika)

Oppskrift :: Lammetagine (avansert fårikål fra Nordafrika)

Det triste i Norge er imidlertid at alle lam blir tilsau. Jeg antar at dette har noe med å gjøre at det er OK for tilhengere av alle de store monoteistiske religionene å innta sau, samt at sauen virkelig er et ganske nøysomt dyr som passer inn overalt
Grillede lammekoteletter med fullkornsris og frisk salat

Grillede lammekoteletter med fullkornsris og frisk salat

Så klart finnes det mye norsk tradisjon når det kommer tilsauekjøtt, ikke bare er sauekjøtt en del av den norske nasjonalretten Fårikål, men Norge har også en lang tradisjon for å produsere lammekjøtt av høy kvalitet
Den store fårikåldagen.

Den store fårikåldagen.

litt mel til å drysse mellom lagene av kjøtt og kål hvis man vil ha en litt jevnet kraft/saus. Uansett så er fårikål godt om det blir servert på en søndag eller torsdag så her kommer oppskriften

Fårikål

Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn. Bruk lammekjøtt/fårekjøtt med ben i serveringsbiter (nakke, bog, bryst eller

Fårikålens festdag

Kjøtt fra sau trenger. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter. lengre trekketid enn kjøtt fra lam

Fårikål

Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn. (Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter

Fårikål (Får i kål)

Og det VAR mest lam, ikke gammal sau. Her bruker jeg ikke vekt eller antall, da det blir subjektivt og dumt

Kjøtt og grønt på Tøyen

Siden det nå er høst så tenkte jeg at det var best å reklamere litt for sau og lammekjøtt. Bruk denne tiden til å gjøre ferdig sausen
Får i kål-triks

Får i kål-triks

Om du er glad i litt skikkelig smak, tar du utgangspunkt i både sau og lam. Legg sauedelene med fettet ned i en varm kjele