Brun kjøttet rask i en varm panne med litt olje eller smør. Welmoed Chenin Blanc er en tørr fruktig hvitvin fra Sør Afrika, som vist nok skal være perfekt tilfårikål -og gjerne en litt utradisjonell fårikål med masse smak
Finner jeg noen stykker av sau, så tar jeg gjerne det med også for smakens skyld. Det er blitt høst og det er sessong for lam, og dermed også sessong for fårikål
Her i fjellheimen i Gudbrandsdalen går sau og lam på fjellbeite, blir en ekstra god smak på dem. Satt på kjelen jeg -og gikk en fjelltur, mens lammet koste seg på ovn
Det triste i Norge er imidlertid at alle lam blir tilsau. Jeg antar at dette har noe med å gjøre at det er OK for tilhengere av alle de store monoteistiske religionene å innta sau, samt at sauen virkelig er et ganske nøysomt dyr som passer inn overalt
Så klart finnes det mye norsk tradisjon når det kommer tilsauekjøtt, ikke bare er sauekjøtt en del av den norske nasjonalretten Fårikål, men Norge har også en lang tradisjon for å produsere lammekjøtt av høy kvalitet
litt mel til å drysse mellom lagene av kjøtt og kål hvis man vil ha en litt jevnet kraft/saus. Uansett så er fårikål godt om det blir servert på en søndag eller torsdag så her kommer oppskriften
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!