Lam i leirgryte oppskrifter

Kleftiko- tyvens lam

I fjellet stjal frigjøringsheltenelam som ble tilberedtileirgryter på glødende kull i groper i bakken
KALVESTEK I LEIRGRYTA

KALVESTEK I LEIRGRYTA

Vi har vel alle hatt vår del av tørre smakløse skiver av okse, svin, lam og kalvestek. Jeg gikktilbaketil de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking
Lammegryte - middelhavsmat

Lammegryte - middelhavsmat

 Jeg har tidligere skrevet om fordelene med bruk av leirgryte, men for å repetere litt. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeIbutikkenfinner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Påskelam

Påskelam

Ha kjøttet i en ildfastform med lokk (helst en leirgryte) sammen dette. I helga serverte jeg herliglammestek med potetmos, grønne bønner og herlig saus
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Er du på jakt etter den milde, men likevelsereigne smaken av får som ikkjeein gong eitutebeitandelam kan matche, er kjeet verkeleg valet
Matkvalitet på budsjett – slik sparer du penger

Matkvalitet på budsjett – slik sparer du penger

Jeg sier bare rødvinsbraisertelammeskanker…. Med en leirgryte eller slowcooker kan du la dette kjøttet være alene i mange timer uten å bry deg, og deretter innta et festmåltid uten like

Tour de gourmet med bønner og vin.

Første steg på vår veitil en Cassoulet de Porc et de Mouton, eller på godt norsk, hvite bønner med svinestek, lam og pølser
Osmansk Gulasj ♫♪

Osmansk Gulasj ♫♪

Osmansk gulasj blir laget med lam eller oksekjøtt. Den bliropprinnelig stekt ileirgryte, men en ildfast form duger også

Jegerkål – fårikål med viltpreg

Legg kjøtt og kål lagvisi en leirgryte eller ildfast form med lokk. Del kålen i store terninger. Brun kjøtt og kål i panne, litt om gangen
SYLTET FENIKKEL

SYLTET FENIKKEL

LANGTIDSSTEKTLAMMESKANK. Populære innlegg fra denne bloggen. DEN MÅTEN Å TILBEREDELAMMEKJØTT PÅ HAR HELT TATT OVER HOS OSS

KALVESTEK SOM ROASTBEEF MED TILBEHØR

HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. Populære innlegg fra denne bloggen. For meg er det ikke noe som trigger røttene mine og gjør at jeg føler meg mer nordnorsk, enn det som het kjøttrull, men som idag bedre identifiseres som lammerull
Lam på lang dags ferd i varmen

Lam på lang dags ferd i varmen

Alle snakkar om lammesteika. Tørk av blod og fukt frå lammebogen. Ikkjeminst når den har steikt så lenge i omnen at kjøttet fell frå beina av seg sjølv
LAMMESKANK I RØMERTOPF

LAMMESKANK I RØMERTOPF

Du er kanskje ikke kjent med å bruke leirgryte. Fortsettelsen er en hel dag med langtidssteking hvor huset fylles av de herligste dufter av lam, hvitløk, rotfrukter og hva jag nå ellers kan ha stappet oppi gryta
Lammegryte

Lammegryte

Jeg synes at enkleste måte å lage, er ileirgryte eller støpejerngryte. Jeg likerlamveldig godt men det tar litttid å lage