Fårikål med øl oppskrifter

Fårikål

Fårikål

Gni hvert kjøttstykke med salt slik saltet blir jevnt fordelt på kjøttet. Her har jeg laget den på tradisjonelt vis selv om jeg har synest at det virker spennende å prøve ut nye oppskrifter der man tilsetter hvitløk, chili og øl for å nevne noe, men det får jeg prøve ut senere

Fårikål a la Øystein

Tenkte derfor at jeg skulle dele Øysteins litt alternative oppskrift på fårikålmed dere. Begynn med å skjære opp kål
Fårikål for fåreskaller

Fårikål for fåreskaller

En god øl og en Akevitt hører med. Det startet antagelig med gås nedlagt i kål. Putt den i kjøleskapet eller et sted som er kaldt
Fårikål

Fårikål

Server med nykokte poteter, øl og akevitt. Fårikålen får best smak om man benytter en del "dårlige" kjøttbiter, det vil si biter med mye fett og bein
Lammegryte med øl og fårikålkjøtt

Lammegryte med øl og fårikålkjøtt

Her er mandagens oppskrift på middelhavsgryte medfårikålkjøtt. Tidligere i uken skrev jeg om hvor smakrikt fårikål kjøtt er og at det kan brukes til langt mer enn bare kål
Chili con carne - the real thing

Chili con carne - the real thing

Jeg tipper at det hadde blitt "månelyst" om Prior hadde foreslått å bytte ut fårekjøttet i fårikålmed kyllinglår
Påskemenyen på mange måter.

Påskemenyen på mange måter.

Vel, ikke helt sant, vi spiser også lam og får en kort periode på høsten under fårikålsesongen. Vi har en enorm mengde med påsketradisjoner
I den sorte gryte

I den sorte gryte

I tillegg har jeg prøvd å bruke øl i fårikål gryta og jeg synest at dette faktisk ga nasjonalretten en ekstra dimensjon
Oppsummering 2012

Oppsummering 2012

 Lammegryte medøl og fårikålkjøttNovemberEn av forrettene fra novembermenyen.  Pita med kylling og kantarellOktoberMiddelhavsgryte medfårikålkjøtt var en av to innlegg på VG

HISTORIE I HVER BIT

Fårikål uten får’ var en rett som ble trykket i Bergens Aftenblad. Den industrielle revolusjon kom til kjøkkenet med dypfryser, kjøleskap og komfyr til alle
Noen av høstens må ha viner.

Noen av høstens må ha viner.

Og den går glimrende sammen medfårikål. For ikke å snakke om fårikålen av nyslakta lam og får. Med sin dype, varme brunrøde farge, med sin frukt, fiken, dadler og krydder føles den som opplevelse i seg selv

Nordmenn spiser og drikker mer lokalt.

Fårikålen er her. – Vi ser at flere bytter ut utenlandsk vin med norsk øl. «Mat- og drikkeprodukter med en lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie

Lammet Maja og alt hun ga oss

Først ut var en gryte medfårikål der fettlaget i kjelen dagen derpå telte flere centimeter. Fårikål er øl- og akevittmat
Sunny Hill - Alanya - Tyrkia ♫♫♥

Sunny Hill - Alanya - Tyrkia ♫♫♥

Der kan du også få kjøpt norske kjøttkaker, fårikål og andre norske retter, for dem som ønsker det. Sunny Hill er et populært hotell som ligger på Alanyaklippen med enestående utsikt over Kleopatrastranden
Fårikål i øl

Fårikål i øl

Denne gangen har jeg eksperimentert medøl i gryta - og det ble ei knakende god fårikål. Legg kjøtt og kål lagvis (kjøtt nederst med fettsiden ned) med salt og pepper mellom lagene