Mens vi venter på ferskt elgkjøtt får vi klare oss med fjorårets fangst. Metodene er mest brukt av samefolket -og det var i hovedsak reinkjøtt, som ble behandlet på denne måten, men nå lages det også skav av elgkjøtt
Elgkjøttet er hakket rundare og meir modent i smaken. Om lag tre kilo elgkjøtt (vi brukte steik). Uansett kva du har slags råvarer i spekepølsa di, vil kvar blanding utvikle sin eigen særeigne karakter
Nydelig middag i dag, viltgryte meg elgkjøtt,med sellerirotmos og tyttebærsyltetøy. ) ca 3-400 g elgkjøttca 150 g sjampinjong1/2 gulløkca 3 dl vatn1 buljongterning, kjøttkraft1 dl creme fraiche1 ts tyttebærsyltetøy eller ca 20 g bær. ca 3-400 g elgkjøtt
Lag et fjell av melet og saltet på arbeidsbenken, som du så graver et hull i midten av. Fyllet er så banalt enkelt og lage i forhold til selve pastaen, og med ferskt elgkjøtt er mesteparten av smaken klar for deg