Salting av fisk før røyking oppskrifter

Roeyking av fisk – litt juksing

Salting. Lag først saltlaken, tilpass mengden etter hvor mye fisk du skal røyke. Laken må være helt kald før du legger torskefileten i den
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking
Laks på ”Libanesisk” med fruktig følge.

Laks på ”Libanesisk” med fruktig følge.

Den herligeste fisken du kan tenke deg, urørt av laksemærer med tilhørende medisinering. Kok pastaen al dente, og avkjøl i isvann for deretter å sile av vannet
Steinbitsalat med syltet rødløk, nypoteter og eple

Steinbitsalat med syltet rødløk, nypoteter og eple

Til gravingavfisken. Denne retten er inspirert av de fete gutta på chefsteps. I dag falt valget ned på fisk, og med den varmen som er, tenkte jeg noe relativt enkelt som kunne serveres lunket

Lavere blodtrykk med riktig kosthold?

Vi finner en del salt i speket, saltet og røkt kjøtt og fisk, men mye av saltet vi får i oss skjuler seg i ferdigmat, salt snacks, buljong, hermetikk og halvfabrikata
Varmrøkt plankelaks

Varmrøkt plankelaks

Sett den tykkeste delen avfisken ned. La glasset stå på benken til avkjølingfør du setter det i kjøleskapet
Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Salting, toerking etc av fisk og kjoett

Kjøtt kan tørkes ved førstsalting og deretter tørking på en luftig og tørr sted. Dette medfører at kjøttet blir mer gjennomtrengt av salt

Spekepølse etter gammal metode

Ettersom dette er ein relativt tidkrevjande metode som avheng mykje av både kjøttkvalitet, grunnarbeid og ikkje minst miljøet under lagring (av kjøtdeiga), røyking og speking, tilrår Magnhild at du lagar deg ein liten logg der du skriv ned kva du har gjort undervegs, og noterer kor mykje salt du brukte, kor lenge du røykte og kva temperatur og fukt spekinga gjekk føre seg under
Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

Pølsemaker, pølsemaker, kor har du gjort av deg…

I prinsippet kan du stappe all slags farse i tarmane – også frå fugl, fisk og skaldyr. Men heimeproduksjon av pølser oppmuntrar i veldig stor grad til kollektiv samhandling på kjøkkenet, både før, under og etter at pølsene er mekka
Kaldrøykt kvitfisk på menyen

Kaldrøykt kvitfisk på menyen

I barndomen til far min, lenge før dei fekk fryseboks  heimen, var lettsalting – og eventuelt røykingav kvit fisk heil nødvendig for å sikre mat på bordet på dagar med dårleg ver, dårleg fangst eller andre orsakar til at fersk fisk ikkje var å få
Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk!

Kaldrøykt eller varmrøykt makrell? Ja, takk!

Dei fleste gamle oppskrifter og omtaler av metodar er basert på ganske kraftig salting. Inni mellom hamnar eg (og far min) i diskusjon med andre som og driv med salting, røyking og speking
Suppe på ein svineknoke

Suppe på ein svineknoke

Men trass i oversaltingav den industrielle varianten, er svineknoken – røykt eller urøykt – billig moro