Det tar en liten stund å lage og er ikke avgjørende for om denne retten blir vellykket eller ikke. Godt å strø på en salat, grønnsaker eller fisk, for eksempel før servering
Den herligeste fisken du kan tenke deg, urørt av laksemærer med tilhørende medisinering. Kok pastaen al dente, og avkjøl i isvann for deretter å sile av vannet
Til gravingavfisken. Denne retten er inspirert av de fete gutta på chefsteps. I dag falt valget ned på fisk, og med den varmen som er, tenkte jeg noe relativt enkelt som kunne serveres lunket
Vi finner en del salt i speket, saltet og røkt kjøtt og fisk, men mye av saltet vi får i oss skjuler seg i ferdigmat, salt snacks, buljong, hermetikk og halvfabrikata
Ettersom dette er ein relativt tidkrevjande metode som avheng mykje av både kjøttkvalitet, grunnarbeid og ikkje minst miljøet under lagring (av kjøtdeiga), røyking og speking, tilrår Magnhild at du lagar deg ein liten logg der du skriv ned kva du har gjort undervegs, og noterer kor mykje salt du brukte, kor lenge du røykte og kva temperatur og fukt spekinga gjekk føre seg under
I prinsippet kan du stappe all slags farse i tarmane – også frå fugl, fisk og skaldyr. Men heimeproduksjon av pølser oppmuntrar i veldig stor grad til kollektiv samhandling på kjøkkenet, både før, under og etter at pølsene er mekka
I barndomen til far min, lenge før dei fekk fryseboks heimen, var lettsalting – og eventuelt røyking – av kvit fisk heil nødvendig for å sikre mat på bordet på dagar med dårleg ver, dårleg fangst eller andre orsakar til at fersk fisk ikkje var å få
Dei fleste gamle oppskrifter og omtaler av metodar er basert på ganske kraftig salting. Inni mellom hamnar eg (og far min) i diskusjon med andre som og driv med salting, røyking og speking