Det skal lages syltetøy, gelé og desserter. Vi begynner med en glemt, men helt fantastisk dessert. Sagogryn er små perler av stivelse som gjør seg veldig godt i en klassisk bestemordessert
Min erfaring er at hvis vaktler er en del av en større meny med forrett, hovedrett, oster og dessert holder det med 1 per person, ellers må du beregne 2. ripsgele eller tyttebærsyltetøy, ca 2 ss. ripsgele eller tyttebærsyltetøy, ca 2 ss evt litt sukkerkulør
Det er jo syrlig som tyttebær og ripsgele, så hvorfor ikke. For meg har rabarbra kun vært til bruk som dessert eller kaker, men nå har jeg funnet ut at det er knallgodt som tilbehør til middag
I år serverte vi enkel forrett med laks, langtidsstekt hjortelår med sellerirotpuré, stekt sopp, broccoli, poteter, viltsaus og ripsgelé til hovedrett, så var det en liten "hvilerett" for de voksne med Selbu Blå (blåmuggost) og Pedro Ximénez San Emilio Sherry, som smaker som flytende rosiner, og til dessert laget jeg en variant av bløtkake med marengs