Sausen denne gangen ble kun stekesjyen, som ble silt over i en kjele. Den siste halvtimen må du huske å øse over sjyen som ligger i formen, og eventuelt fylle på mer vann slik at det ikke blir tørt
Hvis du ikke skal lage egen saus til ribba kan du sile vekk sjyen å jevne den ut med litt mel(evt sil ut bare litt av sjyen, kanskje en liter), tilsett så litt Soyasaus og Worcestershire sauce som smaksforsterker, bland gått og bruk dette som saus til ribba
uten nitritt (bacon kan man prøve å lage selv, ved å skjære tynne skiver av et stykke ribbe og evt. Helstekt kylling, sjysaus av kraft og fett og ovnsbakte rotgrønnsaker
Til ribbene serverer eg stua mais, bakte rotgrønsaker og ein tjukk, ketsjupbasert saus. Når det gjeld grisen er det vår trong til bacon og juleribbe som reddar dei meir ukurante delane av grisen
Øs sjyen over ribba et par tre ganger i løpet av steketida. Ribbe i dag. Saus. stekesjyen - kokes opp og jevnes - enten med hvetemel eller maisenna,kokes noen minutter