Ribbe sjy saus oppskrifter

God jul. Ribbe og saus!

God jul. Ribbe og saus!

ribbesjy. Ta sjyen og sil gjennom en sil. Ribbesaus. Juletallerken med ribbe kan ikke bli feil. Dette blir en fin basis til saus
Slik steker du ribbe

Slik steker du ribbe

Du kan også bruke sjyen fra stekingen som saus. Jeg er en av dem som ikke synes ribbe bare passer på julaften
KUNSTEN Å STEKE RIBBE

KUNSTEN Å STEKE RIBBE

Sausen denne gangen ble kun stekesjyen, som ble silt over i en kjele. Den siste halvtimen må du huske å øse over sjyen som ligger i formen, og eventuelt fylle på mer vann slik at det ikke blir tørt
PERFEKT SAFTIG RIBBE MED SPRØ SVOR - Oppskrift og Fremgangsmåte

PERFEKT SAFTIG RIBBE MED SPRØ SVOR - Oppskrift og Fremgangsmåte

Hvis du ikke skal lage egen saus til ribba kan du sile vekk sjyen å jevne den ut med litt mel(evt sil ut bare litt av sjyen, kanskje en liter), tilsett så litt Soyasaus og Worcestershire sauce som smaksforsterker, bland gått og bruk dette som saus til ribba

Helstrøms Juleribbe

Jeg serverer ribba sammen med medisterkaker, rødkål, sjysaus, mandelpoteter og litt grønnsaker. Øs sjy over ribben hvert femte minutt
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

uten nitritt (bacon kan man prøve å lage selv, ved å skjære tynne skiver av et stykke ribbe og evt. Helstekt kylling, sjysaus av kraft og fett og ovnsbakte rotgrønnsaker
Å bruke heile grisen

Å bruke heile grisen

Til ribbene serverer eg stua mais, bakte rotgrønsaker og ein tjukk, ketsjupbasert saus. Når det gjeld grisen er det vår trong til bacon og juleribbe som reddar dei meir ukurante delane av grisen
Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Ribbe frå riksguruane sitt kjøkken

Skrap ut den «karamelliserte» botnen som har danna seg i omspanna, og hell grønsakene og sjyen forsiktig over i ein kjele med eit dørslag i
Marinert ribbe  ~*♥*~

Marinert ribbe ~*♥*~

Sil sjyen. Ribbesaus. -eller varm med kokte poteter, surkål eller rødkål og saus. Til julebrunchen smaker det godt med marinert ribbe
Ribbe til jul

Ribbe til jul

Hell sjyen og grønnsakene, skrap det godt ut av formen, i en melsikt og press det gjennom den oppi en kjele
Ribbe med appelsinsaus og byggris

Ribbe med appelsinsaus og byggris

Øs sjyen over ribba et par tre ganger i løpet av steketida. Ribbe i dag. Saus. stekesjyen - kokes opp og jevnes - enten med hvetemel eller maisenna,kokes noen minutter
Porchetta med hvitløk og dadler

Porchetta med hvitløk og dadler

Beine ut ribben, (skjær av bena). imens heller du av sjyen. Serverer du med kokte poteter, ville jeg spedd ut og tyknet sausen for å få mer saus