Rødvinssaus uten løk oppskrifter

Rødvinssaus

Rødvinssaus

Rødvinssaus. 06. 11. 2014 kl. 13. 26 i. Tilbehør. Ingen kommentarer. For at det skal være lettere å finne igjen oppskrifter, har jeg oppretta en egen tilbehørs kategori

Andebryst med potetmos og rødvinssaus

Server med hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og aspargesbønner som er stekt i andefettet. And er et utrolig smakfullt og saftig kjøtt
Andebryst og hjemmelaget rødvinssaus

Andebryst og hjemmelaget rødvinssaus

Til andbryst liker jeg best rødvinssaus, og den lager du best selv. Fordelen med hjemmelaget rødvinssaus er at jeg bare bruker 2,5 dl av vinen i sausen, så da blir det litt kos med vin til maten også
Helstekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker

Helstekt svinekam med ovnsbakte grønnsaker

Lag i mellomtiden rødvinssausen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. 6-8 poteter delt i båter1 stor squash i skiver7-8 sølvløk1 stor fennikel i biter1/2 sellerirot i staver1 rød paprika i store biter1 gul paprika i store biter4-6 gulerøtter i store biter10-15 svisker4-5 ss olivenolje3 dl eplenektar1 kg benfri svinekamsalt, pepper og estragonRødvinssaus. 1 fedd hvitløk1/2 flaske rødvin2 sjalottløk1 ss balsamicoeddik3 ss romtemperert smørSjyen fra formasalt og peppermaizenaSånn gjør du det. 7-8 sølvløk. 1 fedd hvitløk. 2 sjalottløk
Flatbiff av hjort

Flatbiff av hjort

Jeg lagde den med rødvinssaus, aspargus og en mos av sellerirot og potet. Fres finhakket sjalottløk i en gryte, og tolsett sukker slik at det blir litt karamellisert
Lammestek med klassisk tilbehør

Lammestek med klassisk tilbehør

Rødvinssaus. Lammestek/lammelårRotgrønnsaker etter ønske2 pk charlottløk1 hel hvitløkFrisk rosmarinSalt og pepper5 dl rødvin PoteterOst1/2 l fløte (til fløtegratinerte poteter). Ta frem kjøttet en stund før det skal stekes slik at det får romtemperaturGni kjøttet godt med salt, pepper, hakket hvitløk og frisk rosmarinVarm stekeovn til 125 oCHa charlottløk, hele hvitløksfed, gulrøtter, sellerirot og persillerot i langpanne og tilsett 1l vannLegg i låret og stikk inn steketermometer. 8-10 dl stekekraft5 sjalottløk20 g smør5 dl rødvin1-2 ss soyasaus1 ss brunt sukker, balsmico eller ripsgeleSil stekekraften og tilsett evt vann med en god fond for å oppnå 8 dlFres finhakket sjalottløk i litt olje eller smørTilsett rødvin og la det koke ned til ca halvpartenSpe på med kjøttkraften og smak til med salt og pepperLa dette småkoke i 10 minutterSmak til med soyasaus og evt noe sødme i form av brunt sukker, ripsgele eller balsamocoeddikDersom du ønsker en noe tykkere saus lager du en jevning av kalt vann og hvetemel eller maisenna og tilsetter dette i en tynn stråle samtidig som du rører. 0 2 pk charlottløk. 1 hel hvitløk. 5 sjalottløk
Torsk med pinjekjerner og søtpotetmos

Torsk med pinjekjerner og søtpotetmos

Men du kan bruke rødvinssaus, soyasaus eller det du måtte ønske. 500 g torskefilét uten skinn og ben. 1 rød chili uten frø. 500 g torskefilét uten skinn og ben. 1 rød chili uten frø
Nydelig fermentert ketchup

Nydelig fermentert ketchup

Vi serverte hjortesteik med ovnsbakte poteter, grønnsaker, rødvinssaus og denne ketchupen da vi hadde besøk i helga
Hellstrøms pepperbiff fra Masterchef

Hellstrøms pepperbiff fra Masterchef

Denne retten ville smakt enda bedre med hjemmelaget rødvinssaus og sjalottløkkrem (som fra i kveld), så det lager jeg neste gang, men for all del … dette ble vanvittig godt
Rosastekt andebryst!

Rosastekt andebryst!

Rettipannen rødvinssaus. Etter at du har stekt andebrystene så tar du den samme stekepannen uten å vaske den
Helstekt Indrefilet av storfe

Helstekt Indrefilet av storfe

Knyt posen igjen og klem utenpå posen slik at marinaden legger seg godt rundt hele fileten. Fileten er lite stekt når steketermometeret viser 55-60graderMedium stekt ved 60-65graderGjennomstekt ved 70grader Når den er ferdig stekt lar du den hvile ca 15 min (jeg pakker den inn i folie men den hviler, men det er ikke nødvendig)Som tilbehør til helstekt indrefilet har vi gjerne rødvinssaus eller bernaisesaus, bakt potet eller gratinerte poteter, masse grønnsaker som f