Smelt smør i en stekepanne, vent til det slutter å skumme og blir nøttebrunt. Stekte poteter. Ha oppi pærene, og la det surre på svak varme til pærene er myke og godt karamellisert
Skrell poteter og pastinakk og skjær dem i skiver. De er jo ikke så store disse lamungene og således blir det små, nydelig, smaksrike fileter -som setter ett hvert matbudsjett på prøve, men av og til så er det verdt det altså
Slik kunne kjøttet ligge og godgjøre seg mens helten var ute og kjempet, og når de kom tilbake kunne de grave opp det møreste kjøttet man kan tenke seg
Mens dette pågikk kokte vi grønnsaker (vi valgte gulerot, brokkoli og aspargesbønner), finkuttet potetertil en liten grateng med mye hvitløk og litt fløte, samt startet på sausen
Vi synes det passet godt lørdag, siden de fleste av disse minnene er fra reiser til Paris. Lammefilet, lammepølse og lammecarré fulgt av confitert potet med fois gras, rødløk, rosenkål og glaserte røtter
Gjør klar tilbehør. Finner du lammefilet med fettrand, så løp og kjøp. Når filetene er brunet fint, legger jeg dem på toppen av grønnsakene, setter i steketermometer, senker varmen og setter forma tilbake i grillen, gjerne hevet litt opp fra rista, eller med indirekte varme
Prøv deg gjerne fram på tilbehør. Råstekte poteter. Lag en blanding av krydderblandingen (salt, pepper, timian og hvitløk) og gni inn lammefileten med den