Poteter til lammefilet oppskrifter

Lammefilet med tilbehør og litt saus

Lammefilet med tilbehør og litt saus

steker du den bare noen minutter til. Lammefilet med rosmarin, røsti, rødløk, gulrot og plomme. Smak til med salt og pepper
LAMMEFILET MED BYGGRATATOUILLE

LAMMEFILET MED BYGGRATATOUILLE

Om du ønsker kan du ha poteter av noe slag til, eks fløtegratinerte, men det trengs ikke her, og gjør retten litt lettere
Søtpotet- og kokosgryte med kikerter

Søtpotet- og kokosgryte med kikerter

Lagde deilig vegetargryte til lunsj i dag og yummy burger med rødvinsmarinert lammefilet, aioli, cherrytomater, rødløk og ekbladsalat til middag
Lammefrikadeller i rosmarinsaus

Lammefrikadeller i rosmarinsaus

Så hadde jeg en neve finhakket frisk Rosmarin oppi og lot det stekes i et par minutter til. LammespydMarinert lammefilet med søtpotetmosDel på
Påskemenyen på mange måter.

Påskemenyen på mange måter.

– Kok i stykker poteter og press de med en potetpresse, tilsett melken og tilslutt smøret og rør sammen til en jevn potetmos

Lammesadel med kotelett

Begynn med poteter i bunnen av en smurt ildfast form. Temperer smøret til sitron- og uretsmøret, tilsett sjalottløk, hvitløk, persille, salt og pepper

Lam for 2

Mens dette pågikk kokte vi grønnsaker (vi valgte gulerot, brokkoli og aspargesbønner), finkuttet potetertil en liten grateng med mye hvitløk og litt fløte, samt startet på sausen
Vi føler oss franske

Vi føler oss franske

Vi synes det passet godt lørdag, siden de fleste av disse minnene er fra reiser til Paris. Lammefilet, lammepølse og lammecarré fulgt av confitert potet med fois gras, rødløk, rosenkål og glaserte røtter
Lam ytrefilet med fettrand på grillen

Lam ytrefilet med fettrand på grillen

Gjør klar tilbehør. Finner du lammefilet med fettrand, så løp og kjøp. Når filetene er brunet fint, legger jeg dem på toppen av grønnsakene, setter i steketermometer, senker varmen og setter forma tilbake i grillen, gjerne hevet litt opp fra rista, eller med indirekte varme
Lammecarre med rotgrønnsaker og beter

Lammecarre med rotgrønnsaker og beter

Kok poteter og skrell disse, mos med en rotmoser og ha i litt smør/margarin, rør inn melk til stappen er passe tykk, og smak til med salt og pepper