Da har jeg laget en porsjon med pizzahorn. - 2 kg Hvetemel- 100 g sukker- 12 dl melk- 100 g smør- 2 pk gjær (man kan også bruke tørrgjær)- 1 ts salt(-Egg til pensling)1. 12 dl melk
Jeg har brukt en ganske søt pizzadeig som jeg eller pleier å bruke til pizzahorn. Bruk gjerne en tallerken for å tilskjjære kantene dersom du synes det er vanskelig å kjevlde den rund ♥ Smør et godt lag med nutella over hele deigen ♥ Kjevle ut en ny del med deig til samme størrelse som den første og plasser oppå den andre med nutella ♥ Gjenta dette så du til slutt har tre lag med nutella, og et lag deig på toppen uten nutella ♥
For å lage en litt sunnere variant, brukte jeg ekstra lettmelk, kaldpresset rapsolje og havregryn. Så vel hjemme bestemte mor seg for å lage hjemmelagde pizzahorn
På slutten av kvelden har du en hel masse pizzahorn klar til neste dag. Gjør det samme med den andre deigdelen, så har du mellom 12-16 pizzahorn på gang
Smelt smør i en kjele og tilsett melken og vannet. 175 g smør3 dl lunkent vann3 dl melk1/2 ts salt1/2 dl sukker1 kg mel1 pk gjærFyll1 pk karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig1 finhakket løk1/2 rød paprika i biter3/4 glass tomatpurèkrydder (basilikum, oregano e. 3 dl melk