Min gratinerte hummer lobster thermidor oppskrifter

Gratinert hummer

Gratinert hummer

Gratinerte blåskjell. LobsterThermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindele med premieren av stykket Thermidor av Victorien Sardou
Gratinerte blåskjell

Gratinerte blåskjell

Gratinert hummer - Lobsterthermidor. Kokes under lokk i 2-3 minutter til skjellene åpner segKast de som eventuelt ikke åpner segHell skjellene over i et dørslag og sett til sideStek finhakket charlottløk i litt smør under svak varmeTilsett hvitvin etter 4-5 minutterLa det surre til hvitvinen er fordampetBland resten av ingrediensene med charlottløk og smak til med pepperDel skjellene og legg halvdelen med innmat på et stekebrett. Legg en skje av stuffing i hver av skjellene Stek på 225 grader under grillen i 2-3 minutter eller til stuffing er gyllenbruntServer med noen båter sitron og landbrød. 2-3 minutter eller
Mindre hummer i år sies det!

Mindre hummer i år sies det!

LobsterThermidor. HummerThermidor. Thermidor. I enkelte områder har det vært mindrehummer i år sies og skrives det
Krabbeklør med to typer dressing

Krabbeklør med to typer dressing

Disse dressingene smaker fortreffelig og gir en flott piff til både krabbe og krabbeklør og ikke minsthummer og sjøkreps

Gratinert hummer – Lobster Thermidor

Gratinerte blåskjell. Hummer er dessverre dyrt så retten egner seg vel mest for spesielle anledninger, men frossen hummer er allikevel et fint alternativ
Scampi Thermidor skritt for skritt

Scampi Thermidor skritt for skritt

En liten cocotte ble brukt til det overskytende, som vi selvfølgelig også gratinerte. Men det betyr ikke at sjøkreps er en hummer
Doblet hummerfangstene!

Doblet hummerfangstene!

LobsterThermidor.  Ingrediensene til HummerThermidor, spist første gang i. Navnet tok stykket fra den franske republikanske kalenderen sommermåned, altså Thermidor