Gratinerte blåskjell. LobsterThermidor er en fransk delikatesse. Den har sin opprinnelse fra restaurant Marie i Paris som kreerte retten i forbindele med premieren av stykket Thermidor av Victorien Sardou
Gratinert hummer - Lobsterthermidor. Kokes under lokk i 2-3 minutter til skjellene åpner segKast de som eventuelt ikke åpner segHell skjellene over i et dørslag og sett til sideStek finhakket charlottløk i litt smør under svak varmeTilsett hvitvin etter 4-5 minutterLa det surre til hvitvinen er fordampetBland resten av ingrediensene med charlottløk og smak til med pepperDel skjellene og legg halvdelen med innmat på et stekebrett. Legg en skje av stuffing i hver av skjellene Stek på 225 grader under grillen i 2-3 minutter eller til stuffing er gyllenbruntServer med noen båter sitron og landbrød. 2-3 minutter eller
Gratinerte blåskjell. Hummer er dessverre dyrt så retten egner seg vel mest for spesielle anledninger, men frossen hummer er allikevel et fint alternativ
LobsterThermidor. Ingrediensene til HummerThermidor, spist første gang i. Navnet tok stykket fra den franske republikanske kalenderen sommermåned, altså Thermidor