( jeg brukte paprika, salt, kajennepepper, kummin og div. Jeg bløtlegger stort sett alt av nøtter, frø og kjerner for å få bort enzymhemmere, altså uten bløtlegging blir det vanskeligere for kroppen å fordøye
Spisskumminfrø. koriander frø. Tilsett så krydderet som kummin, kanelstang, korianderfrø, kumminfrø, etter at dette har stekt et lite minutt tilsetter du tomatpuré og steker i nok et minutt
Bland inn det krydderet du ønsker, jeg brukte salt, paprika og kummin. 25 g linfrø. Frø, kjerner, nøtter og bokhvete bløtlegges i rundt 3-4 timer. 25 g linfrø
kummin, pepper og salt. Mandelpulp er restene etter at jeg laget mandelmelk, det er sikkert mulig å bytte ut dette med noe annet (frø, kjerner eller nøtter)
Tilsett løk og rør inn knust kummin og koriander. Mos frøene i en morter. Rist 1 ss koriander og 1/2 ss kumminfrø i en tørr panne noen minutter. 2 ss svart sennepsfrø. 1 grønn chilli- del i to og fjern frø. Hell en klunk olivenolje (nok til at sennepsfrø blir rikelig dekt av olje) i varm panne, og tilsett 2 ss svart sennepsfrø- det skal boble litt. 1/2 ss kumminfrø i en tørr panne noen minutter. 2 ss svart sennepsfrø. 1 grønn chilli- del i to og fjern frø
Tilsett finhakket løk, hvitløk og sjampinjong og krydder ( paprika, kummin, salt, pepper, ingefær ). Etter at kjerner og frø er ferdig bløtlagt blander du de med melene
500 g kjøttdeig (ca 4-5 burgere)1 løk2 ss hakket fersk koriander1-2 chili (etter smak)1 ts kummin pulver1 ts mal koriander frø1 ts salt1 ts chilipulver (kan sløyfes)1 egg for blandingen4-5 egg for senteret av burgerne
Ta frøene ut av chilien, og finhakk den. 1 grønn chilipepper, hakket (frøene fjernet). 1/2 ts kummin. Søtpotet går fint sammen med mange forskjellige smaker