Valmuefrø. Strø valmuefrø på toppen. Valmuefrø. Til 9 rundstykker. 50 g linfrø. 50 g solsikkefrø. Ha i mel, linfrø og solsikkefrø og la deigen eltes i 5-10 minutter. Dekk et stekebrett med matpapir og bruk en slikkepott til å legge 9 klumper med deig på brettet. Relatert 9 rundstykker. 50 g linfrø. 50 g solsikkefrø
Ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett vann og bland alt godt sammen med ei sleiv. Bruk gjerne det melet og de frøene du har tilgjengelig, men bruk størsteparten grovt/sammalt mel
Jeg endret oppskriften ved å gjøre rundstykkene sunnere med mer fullkorn og frø. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør inn lunkent vann med en tresleiv
Pensle rundstykkene med lunken melk og strø over frø. De er grove og gode, sprø utenpå og myke inni og gir en sunn og deilig start på dagen (passer også godt til lunsj og kveldsmat)
Sprut med vann og strø på blå valmuefrø, det er kjempegodt. Rundstykkene har også høyt fiberinnhold, mye næring fra glutenfrie fullkornsmel og frø, og ingen tilsatt stivelse
Bland melet med de andre tørre ingrediensene, gjær, salt, hakkede nøtter og aprikos. Oftest kaster jeg bare oppi det jeg har av nøtter, frø og tørket frukt til det blir en passe klisset deig, men basisen ser uansett slik ut
Grove saftige rundstykkermedfrø og gulrot, nydelig til frokost og fantastisk i matpakken både til skolemat og turmat, dette er noen av de beste rundstykker jeg har bakt
Del opp og rull ut rundstykker som settes på bakepapirkledde stekeplater til etterheving. Med syrnet melk eller yoghurt får du en fantastisk saftig og god bakst, disse rundstykkene er ikke noe unntak, gode på smak og full av korn og frø slik at du får noe å tygge på og du får et sunt og næringsrikt brød
Pensle bollene med kaldt vann og dypp brødene i frøblandingen. Rist solsikke og gresskarfrø i en tørr og varm stekepanne under omrøring til det får en gyllen farge
Igår startet jeg uka med å bake noen rundstykker. Etterhev enda en stund til før du pensler på litt vann og strør over litt chiafrø (eller andre frø) om du vil
Disse lagde jeg kjempeofte før, og har liksom bare blitt til Ingvilds rundstykker. Masse frø, havregryn og kulturmelk er med på å gjøre disse ekstra saftige