Kan torskerogn oppskrifter

Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

Ovnsbakt skrei med kaviarsaus ✿

(Denne sausen kan du også gjerne bruke i stedet for den "vanlige" hvite sausen de fleste bruker på fiskeboller og annen hvit fisk)Dette må være en av verdens beste kaviarsauser
Torskerogn

Torskerogn

Det høres kanskje rart ut, men jeg har mange gode barndomsminner knyttet til smaken av lettsaltet kokt torskerogn

DU KAN SPISE DEG TIL STØRRE MUSKLER! #Crossfit Min #Diett nå :)

cottage cheese, skummetmelk, torskerogn eller en bit magert kjøtt fra gårsdagens middag. Fruktsyren i jusen stimulerer appetitten, og den ekstra tiden før frokosten gjør at du kan spise mer, selv om du egentlig har dårlig matlyst om morgenen
Rogn og koking av torskerogn.

Rogn og koking av torskerogn.

Rogna kan så serveres med kokte poteter,gulrøtter og smelta smør, gjerne sammen med resten av fisken, eller den kan stekes i fine skiver
Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

Da kan du lage den slik du vil ha den, og det er slett ikke vanskelig å lage. Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar
Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Du kan nemlig lage hjemmelaget kaviar som er mye sunnere – og ikke minst ferskere enn den du får i butikken

Skrei

løs slik at den kan kokes opp under omrøring. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,

Rogn

- husk å ta med kurv eller en stor pose og godt fottøy, for det kan hende du må utfordre tyngdekraften og klatre i trær

Jod i mat

Og de fleste kan vel tenke seg til at det som er naturlig er bedre en det som er tilsatt. Rå torskerogn

Kokt torskerogn

Den kan avkjøles i kraften og serveres med sitronbåter, syltede røbetskiver eller tomater. Kald rogn kan skjæres i skiver og stekes

Torskerogn i form

Retten kan serveres varm eller kald med kokte poteter til. Skjær torskerognen i skiver som legges lagvis med tomatskiver og dill i ildfast form

Kaviar av torskerogn

Liten rogn som det er vanskelig å skrape av hinnen kan moses gjennom en sikt. Da kan den holde 2-3 uker

Hvitsaus: variasjoner

Tenkte jeg skulle legge ut andre måter du kan variere hvitsaus på også. 2 ss margarin3 ss hvetemel2,5 dl vann2,5 dl melk (mengdeforhold mellom melk og vann kan man justere etter eget ønske)Dette gjør du. 5 ss finkluppet persille (godt til kokt kjøtt, kjøttpuddingm stekt fisk, fiskepudding og fiskekaker4 ss finhakket dill ( godt til kokt kjøtt, kokt fisk, fiskeboller, fiskekaker)3 ss kaviar og 1 ss gressløk ( godt til kokt og stekt fisk, fiskepudding, fiskeboller)4 ss ketchup og 2 ts basilikum (godt til kjøttboller og kokte grønnsaker)2 ts sitronsaft, revet sitronskall av 1/2 sitron og 2 ss dill ( godt til kokt kjøtt, kokt og stekt fisk, torskerogn og fiskekaker)1/2 ts muskat (kokte grønnsaker)2-3 ss karri (min personlige favoritt til fiskeboller)Jeg har ofte krydderet oppi mens smøret smelter

Torskerognkaker

Mos torskerognen. Rognen kan også skjæres i 1 cm skiver som vendes i hvetemel eller griljernmel og stekes som ovenfor