(Denne sausen kan du også gjerne bruke i stedet for den "vanlige" hvite sausen de fleste bruker på fiskeboller og annen hvit fisk)Dette må være en av verdens beste kaviarsauser
cottage cheese, skummetmelk, torskerogn eller en bit magert kjøtt fra gårsdagens middag. Fruktsyren i jusen stimulerer appetitten, og den ekstra tiden før frokosten gjør at du kan spise mer, selv om du egentlig har dårlig matlyst om morgenen
Da kan du lage den slik du vil ha den, og det er slett ikke vanskelig å lage. Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar
løs slik at den kan kokes opp under omrøring. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,
Tenkte jeg skulle legge ut andre måter du kan variere hvitsaus på også. 2 ss margarin3 ss hvetemel2,5 dl vann2,5 dl melk (mengdeforhold mellom melk og vann kan man justere etter eget ønske)Dette gjør du. 5 ss finkluppet persille (godt til kokt kjøtt, kjøttpuddingm stekt fisk, fiskepudding og fiskekaker4 ss finhakket dill ( godt til kokt kjøtt, kokt fisk, fiskeboller, fiskekaker)3 ss kaviar og 1 ss gressløk ( godt til kokt og stekt fisk, fiskepudding, fiskeboller)4 ss ketchup og 2 ts basilikum (godt til kjøttboller og kokte grønnsaker)2 ts sitronsaft, revet sitronskall av 1/2 sitron og 2 ss dill ( godt til kokt kjøtt, kokt og stekt fisk, torskerogn og fiskekaker)1/2 ts muskat (kokte grønnsaker)2-3 ss karri (min personlige favoritt til fiskeboller)Jeg har ofte krydderet oppi mens smøret smelter