Torskerogn oppskrifter

Torskerogn

Torskerogn

Jeg elsker torskerogn. Det høres kanskje rart ut, men jeg har mange gode barndomsminner knyttet til smaken av lettsaltet kokt torskerogn
Rogn og koking av torskerogn.

Rogn og koking av torskerogn.

Ved koking av torskerogn er det viktig å huske på at hinnen som omgir rogna er veldig skjør så man må håndtere den med varsomhet
Fersk torsk og stekt torskerogn

Fersk torsk og stekt torskerogn

Pakk torskerogna inn i matpapir for å hindre at den sprekker under koking. 1 torskerogn. 1 torskerogn. Enkelte ting lager jeg aldri selv, ikke fordi jeg ikke liker det, men jeg glemmer rett og slett hvor godt det er
Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Hjemmelaget sukkerfri Kaviar

Vi er i sesongen for å få tak i rykende fersk torskerogn, og det bør du utnytte. Torskerogn og kaviar inneholder nemlig enumettede fettsyrer og omega-3-fettsyrer. 1 kg torskerogn. Torskerognen skrapes ut av skinnet og røres  sammen med 2 ss salt. 1 kg torskerogn
Skrei

Skrei

8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,. 8 torskeskiver, ca, 1 kg 1 middels stor torskelever 1 middels stor torskerogn,
Hjemmelaget kaviar

Hjemmelaget kaviar

Nå får du kjøpe fersk torskerogn i butikken, og da er det på tide å lage kaviar. 1 kg torskerogn avrundet til nærmeste hele rognpose. 1 kg torskerogn
Sprøstekte torsketunger

Sprøstekte torsketunger

Beregn 3-4 torsketunger pr person, avhengig av størrelse og ca 100 g fersk torskerogn pr person. Beregn 3-4 torsketunger pr person, avhengig av størrelse og ca 100 g fersk torskerogn pr person
Rogn

Rogn

Nei, vi snakker ikke russisk kaviar eller torskerogn. Nei, vi snakker ikke russisk kaviar eller torskerogn

Torskerogn i form

Skjær torskerognen i skiver som legges lagvis med tomatskiver og dill i ildfast form. Hell eggeblandingen over torskerognen

Kokt torskerogn

Skyll rognen forsiktig så ikke hinnen går i stykker. Pakk rognen inn i smørpapir eller aluminiumsfolie så den ikke går i stykker under kokingen

Panert torskerogn

Skjær torskerognen i skiver. Dypp torskerognen i egg og deretter i brød. Legg torskerognen opp på fat. Skjær torskerognen i skiver

Torskerogn stekt i panne

Skjær kokt rogn i 1 1/2 cm tykke skiver. Brun dem ved svak varme så de blir pent brune og gjennomvarme