Kalv steik oppskrifter

Kalv med frisk melonsalsa

Kalv med frisk melonsalsa

Kalvekjøtet er lyst, mørt og saftig, og blir utruleg godt på grillen eller i steikepanna. Lagar du for mykje salsa kan du gjerne bruke restane til steikt fisk eller til taco ein annan dag
Saftig  kjøttpudding  frå  Iungsdalen

Saftig kjøttpudding frå Iungsdalen

Langs vatnet beiter gris, sau, kyr og kalvar. Steik ei lita «prøvekake» i steikepanna og sjekk om du er nøgd med konsistens og krydder
Guttetur i gulasjsuppe-land

Guttetur i gulasjsuppe-land

Sjølv om gulasj normalt blir lagd med oksekjøtt, kan blir både kalv, lam og svinekjøtt brukt. Ha i baconfeittet, og steik til feittet «løyser seg opp»
Jødekaker

Jødekaker

Til disse jødekakene trengs nemlig råmelk (den første melka fra kua etter at den har fått kalv). Med jevne mellomrom får vi kalv i fjoset, og hvis råmelka er fin, hender det at mannen min tar inn litt til meg så jeg kan lage disse jødekakene
Surt og søtt

Surt og søtt

Kjøtet var så lyst at eg er sikker på at det er kalv. Smør og olje til steiking. Del portobellosoppen i bitar, og steik dei i smør
Svineschnitzel med capunata

Svineschnitzel med capunata

Tradisjonelt vart schnitzel laga med kalv, men det  lyse, fine svinekjøtet passar like godt panert med mjøl, egg og brødsmular

Kalvefrikassè

nemlig lam, men istedet på en frikassè med kalv. 1 kg renskåret kalvekjøtt delt i terninger på 4x4 cm (fra lår eller bog). 1 kg renskåret kalvekjøtt delt i terninger på 4x4 cm (fra lår eller bog)

Kalvefrikassè

nemlig lam, men istedet på en frikassè med kalv. 1 kg renskåret kalvekjøtt delt i terninger på 4x4 cm (fra lår eller bog). 1 kg renskåret kalvekjøtt delt i terninger på 4x4 cm (fra lår eller bog)