Hvordan lager filodeig oppskrifter

Børek med krydret kjøttdeig og pistasjnøtter

Børek med krydret kjøttdeig og pistasjnøtter

Se oppskriften for rosebørek med potetfyll for hvordan det gjøres. Når tyrkiske bekjente får høre at jeg jevnlig lager børek fremkaller det nesten uten unntak en slags imponert-og-lettere-sjokkert respons
Vårruller from scratch!

Vårruller from scratch!

slik lager du disse herlige og smakfulle vårrullene. du trenger bare en gryte med olje eller en frityrkoker, noe kjøtt og grønnsaker og filodeig som du får kjøpt ferdig i butikken på hjørnet
Vårruller i stekovn (med indisk vri)

Vårruller i stekovn (med indisk vri)

avhengig av hvor mange du lager). Vårrull pastry/filodeig. Vårruller er fantastisk deilig. Få ting kan. overgå den knasende sprøheten, etterfulgt av en herlig eksplosjon

Oppskrift på vårruller

Noen av ingrediensene får man kjøpt på asiamatbutikker og jeg har lagt ved bildelinker som dere kan trykke på for å se hvordan de ser ut
Et kjøkken i Istanbul ett år: Deres favoritter

Et kjøkken i Istanbul ett år: Deres favoritter

Hvordan koke bulgur. Best blir den om du lager den selv – og heldigvis er det slett ikke vanskelig. Som enkelt forklarer hvor mye filodeig som trengs, hva den skal stekes i, hvor mye væske man skal bruke
Ferske sommerruller med peanøttsaus

Ferske sommerruller med peanøttsaus

Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten. Sommerruller er vårruller pakket i rispapir istedenfor filodeig, og er uten frityrsteking - sunt og godt og med masse god smak av Asia
Spinatpai med  fetaost og chiafrø

Spinatpai med fetaost og chiafrø

Dersom du lager egen paideig, trykk et tynt lag ned i en porsjonsform og ha så i ostemassen. Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig

Peynirli Çıtır Börek

Litt på samme måten som når en lager horn. Filodeigen kjøper jeg ferdig på internasjonale butikker. Ta så ut to filodeig flak
Hjemmelagde vårruller

Hjemmelagde vårruller

Første gangen jeg lager det, faktisk. Husk bare på å bruke filodeig fra internasjonale matbutikker. Legg filodeigen på bordet med et hjørne vendt mot deg
Kylling vårruller.

Kylling vårruller.

Sånn lager du vårrullene. Dette smører du så på filodeigen.  . Her kommer en oppskrift på vårruller igjen. Disse er laget med kyllingkjøttdeig
VÅRRULLER-det er enkelt det:)

VÅRRULLER-det er enkelt det:)

Vi ruller mot vår og vårruller er så utrolig deilig hvis du lager de selv. Jeg pleier å legge de på en bakeplate, da ligger de stødig mens du lager de andre ferdig
Asiatiske vårruller.

Asiatiske vårruller.

Vi lager mye asia innspirert mat på kjøkkenet her, og disse vårrullene er en innertier. filodeig. Filodeig har de på velsorterte dagligvarer, eller på alle innvandrer butikker
Når du vil imponere litt

Når du vil imponere litt

Alternativt lager du pasjonsfruktsirup som beskrevet under og blander denne inn i kremen sammen med litt pasjonsfruktkjøtt
Gresk Baklava / Greek Baklava

Gresk Baklava / Greek Baklava

Disse lager du på under en time. (English below) Baklava er så vidt jeg vet opprinnelig et tyrkisk bakverk, karakterisert av tynne flak av filodeig med varierende innhold
Nesten thai?

Nesten thai?

Innimellom lager jeg mandagsmiddag til gode venner, og for et par uker siden lagde jeg litt ulike asiatiske småretter
Samosa

Samosa

Ha tilsvarende mer fyll på dersom du lager de større. Legg filodeigen til tining på kjøkkenbenken. Finn frem en plate filodeig, pensle halve med litt smør og brett den dobbelt
Hummus

Hummus

Tahini lager du slik. Dypp pitabrød eller frityrstekt filodeig i hummusen. Hjemme igjen etter en fantastisk reiseopplevelse i Libanon
Munngodt til en slikkemunn

Munngodt til en slikkemunn

Og siden det er den delen av husstandens medlemmer som handler og lager mat blir det oftest mørke sjokolade desserter som serveres