5-10
gulrøtter (mine var litt små, og jeg elsker gulrøtter så jeg tok 10)
250 gram
glassnudler (fås på asia mat)
1 ss
Mamasita chopshuy-krydder (fås på asia mat)
1/2 ts
minced chili (Eller mer om du ønsker)
1 ts
minced garlic (Eller mer om du ønsker)
3 ss
sweet chili saus
1 ss
soyasaus
10 på
gradene). La oljen dekke ca halve kjelen. Bruk nøytral olje, ikke olivenolje. Min erfaring er at solsikkeolje smaker best og det var den oljen de på asiamat anbefalte også. Legg vårrullene forsiktig ned i oljen og la dem ligge til de er gyllenbrune. Tar mellom 3-5 minutter HUSK at oljen er veldig varm!
Legg på litt fyll på hvert ark, brett inn på sidene og rull sammen. La dem tørke litt på kjøkkenpapir før du serverer dem med deilig sweet chili saus til
Men i dag lagde jeg vårruller for første gang, kjøpte frossen filodeig på A-food market. Har ikke lagd så mye spennende i det siste også har jeg vært en del på farten
Legg rispapiret på et kjøkkenhåndkle, legg på fyll. Vietnamesiske vårruller i supertynt rispapir,uten steking kan disse lett anbefales om du er ute etter noe skikkelig sunt og godt
Se oppskriftpå Chili- og peanøttdip. Dypp risflakene i varmt vann, legg de på et vått kjøkkenhåndkle. Legg to skjeer av fyllet diagonalt på hvert risflak
I denne oppskriften har jeg som vanlig brukt hva jeg hadde i. Pakk så litt av blandingen i pastryarkene, ett ark av gangen, og brett dette tett sammen (som anvist på pakken) og legg på et stekebrett med bakepapir
Legg dem utover på et fat slik at de avkjøles raskt. Du kan gjerne ha med frøene på chilien. Fjern det ytterste laget på sitrongresset før du finhakker den nedre delen av gresset
Ta dem opp med en hullslev og la dem renne av på et husholdningspapir. 1 porsjon gir ca 8 vårruller. Legg fyllet midt på hver pannekake, rull dem sammen og pensle skjøtene med eggehvite og la dem ligge ca 10 minutter. 1 porsjon gir ca 8 vårruller
Brett inn sidene først, så papiret på undersiden og stram til med papiret på oversiden. Fukt rispapirene og legg de på håndduken (ca 6 stk om gangen). Legg ca 2 store spiseskjeer med fyll på hvert rispapir. Når oljen er varm legges 2-3 vårruller i gryten og stekes på alle sider til de er gylne
Når du først har taket på det går det som en lek. Hjemmelagede vårruller er bryet verdt. Finn frem vårrull-pastaen, ta løs en skive og legg den på benkeplaten og legg en stor spiseskje med fyll på den nederste halvdelen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.