Filodeig oppskrifter

Ost i filodeig

Ost i filodeig

Filodeig finnes både fersk og fryst. Talleggio, Brie eller ChevreFilodeig3 ss smeltet smør100 gr valnøtter2-3 ss honning2-3 ss Balsamico1 dl olivenoljeRuccola. Sett ovnen på 200 graderSkjær osten i ca 1 cm tykke skiver og ca 3-4 cm i breddeLegg hver ostebit på et ½ flak med filodeigPakk osten inn som en pakke. 0 Filodeig
Fersk Vårrull Med Kylling

Fersk Vårrull Med Kylling

Risplatene for vårrullene er ikke vanøig filodeig, men papirtynne risark som er stekt på takke. Jeg har før lagt inn en oppskrift på ferske vårruller
Spinatpai med  fetaost og chiafrø

Spinatpai med fetaost og chiafrø

Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. En pk filodeig. Fordel oste-spinatmassen tynt utover ett og ett stykke filodeig, som brettes godt rundt massen
Krepsesuppe med krondill

Krepsesuppe med krondill

Skrell og skjær pastinakk, fennikel og løk i små biter. Varm oljen i en stor kasserolle. Brun reke- eller krepseskall med pastinakk, løk, fennikel, hvitløk og tomatpuré
Tomatpai

Tomatpai

En klassisk pai består av filodeig, eller vanlig mørdeig, sennep, urter (basilikum er supert) tomater og ost
Vårruller

Vårruller

Vårruller400 g kjøttdeig1 ss rapsolje4 dl oppstrimelt kål1 løk1 revet gulrot3 ss søt chilisaus1 ss soyasaus12 blad filodeig (kjøpes i en butikk med godt utvalg)Fres finhakket løk i litt olje i en stekepanne. 12 blad filodeig
Oppskrift på vårruller

Oppskrift på vårruller

★ Vårrulldeig (/filodeig – fås på asia mat). I helgen laget jeg vårruller for første gang alene og det var utrolig spennende og utrolig gøy
Kreatopitta- Gresk kjøttpai

Kreatopitta- Gresk kjøttpai

Kreatopitta er en gresk kjøttpai med filodeig. Smelt smøret, legg lagvis en og en plate med filodeig i en ildfast form, smør hvert flak med smeltet smør
Mais- og fetaostsamosa

Mais- og fetaostsamosa

Del hvert filodeig ark i to på langs. Gjør det samme med resten av filodeigen og fyllet. 7 ark filodeig. 7 ark filodeig
CHEVRE CHAUD ER ALLTID GODT

CHEVRE CHAUD ER ALLTID GODT

Osten kom på bordet innpakket i filodeig, som en liten presang sammen med salat og spekeskinke. MEN PLUTSELIG FIKK VI NOE HELT ANNERLEDES
VET DU HVA BRICK ER?

VET DU HVA BRICK ER?

Denne leterunden resulterte i små fylte puter av filodeig og slik ble de. 1 pk filodeig plater. 1 pk filodeig
Renates Vietnamesiske vårruller

Renates Vietnamesiske vårruller

Filodeig. Ta filodeigen ut av fryseren. Dekk filodeigen med et fuktig klede, den tørker fort ut. Ta forsiktig av et lag filodeig, legg på en arbeidsflate og pensle med egg som vist på bildet
Minipai med egg og parmaskinke

Minipai med egg og parmaskinke

Ferdig paideig og filodeig er klare til bruk. 6 minipai1 pk paideig, butterdeig eller filodeigCreme fraiche6 små egg2-3 skiver parma-, serrano- eller spekeskinke2 dl Jarlsbergost2-3 vårløk
Skikkelig gode vårruller

Skikkelig gode vårruller

Jeg har lest om filodeig på forskjellige blogger, men denne fant jeg ingen steder. På tross av de mislykkede vårrullene jeg lagde forrige gang, mistet jeg ikke lysten til å prøve meg på å lage vårruller igjen