Hvordan koke fersk sei oppskrifter

Stekt sei med italiensk vri

Stekt sei med italiensk vri

Forrige uke fikk jeg nydelig, fersksei fra Fiskfråfjorden (denne får man for øvrig tak i også på Reindyrka i Bergen)
Stekt sei med italiensk vri

Stekt sei med italiensk vri

Forrige uke fikk jeg nydelig, fersksei fra Fiskfråfjorden (denne får man for øvrig tak i også på Reindyrka i Bergen)
Fisk i form

Fisk i form

Jeg er veldig glad i fisk, men det blir lenge til jeg kjøper sei igjen for å si det sånn. Jeg skal ærlig innrømme at dampet sei ikke smakte spesielt godt
Hjemmelagde fiskeboller i spicy saus

Hjemmelagde fiskeboller i spicy saus

Når man velger fisk bør man velge fersk torsk eller sei, ikke frossen. Tilsett krydder, potetmel og eggehvite og kjør videre til farsen er seig
Bestemors fiskegrateng

Bestemors fiskegrateng

Kok opp en kasserolle med vann som det skal kokes fisk i,.  Når vanne koker i de andre kasserollene,. 500 g file av torsk eller sei, fersk eller frossen. La sausen små koke ca 4 min, mens du rører. 500 g file av torsk eller sei, fersk eller frossen
Fisk og skalldyrsuppe

Fisk og skalldyrsuppe

Ha grønnsakene og kremfløte i gryten med blåskjellkraft og kok opp, tilsett fiskekraft/buljong/vann, kok opp og la koke et par minutter
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Bare google "how to soak xxx", så finner man svar på hvordan forskjellige nøtter skal bløtlegges. + Skal man spise bønner, linser og kikerter, bør man koke disse selv, og bløtlegge dem på forhånd for å fjerne antinæringsstoffene
Grisegodt påskesvin

Grisegodt påskesvin

Hell risen over i dørslaget og la kokevatnet renne ned i bollen. Eit par centimeter fersk ingefær. Løft opp dørslaget, ha kokevatnet tilbake i kjelen og sett dørslaget over – med eit lokk på toppen
Skrei med smak av Sicilia

Skrei med smak av Sicilia

Varmen skal ikkje vere så høg at du svir fisken, men heller ikkje så låg at du «koker» den. På Far min sitt kjøkken lar vi den ferske vinterskreien møte litt sommarleg sødme når vi låner litt rød pesto frå Sicilias hamnebyar
Evensens Bouillabaisse

Evensens Bouillabaisse

La det koke opp og tilsett timian, bladpersille, laurbærblad, og safran og sitronskallet. Serveres med knasende ferskt brød
Småsei som krøller seg i panna.

Småsei som krøller seg i panna.

For fersksmåsei er det enkleste det beste. En passelig sei, ca tre-kvart kilo, tatt med dorging ved Hestøygrunnen er akkurat det som trengs til en enkel lunsj
Varmende seigryte

Varmende seigryte

Skru ned varmen og la det koke forsiktig under lokk til potetene er møre, ca. Fersk uerfilet med. Frossen sei er et helt fint fiskeprodukt, villfanget filet av sei, som egner seg til mange ulike retter

Fiskegrateng

Serveres med kokte nypoteter, gulrøtter og smeltet smør med fersk gressløk. 400-500 gr Rå torsk i terninger eller restefisk fra gårdagens fiskemiddag (jeg bruker torsk og sei). Kok opp, og la småkoke i 5 min. 400-500 gr Rå torsk i terninger eller restefisk fra gårdagens fiskemiddag (jeg bruker torsk og sei)
Haustleg hummar på grillen

Haustleg hummar på grillen

Men skal du legge den på grillen (eller under grillelementet i steikeomnen), bør du ikkje la den ligge lenge i kokevatnet

Enkel, men super fiskesuppe

Tilsett så hvetemelet og rør godt om mens du sper med den varme fiskekraften, la den så koke noen minutter på lav varme
Tomatisert kjegryte under høgtrykk

Tomatisert kjegryte under høgtrykk

Du må mase på personalet i ferskvareavdelinga i butikken din. Og ikkje sei at det tar så lang tid å lage langtidskokt kjøtt
SIST DENNE FISKESUPPA STO PÅ BORDET VÅRT

SIST DENNE FISKESUPPA STO PÅ BORDET VÅRT

Hvis det er ei stund til dere skal spise så kan du på dette stadiet sette gryta til side og vente til rett før måltidet før du koker opp og fullfører