Jeg er veldig glad i fisk, men det blir lenge til jeg kjøper sei igjen for å si det sånn. Jeg skal ærlig innrømme at dampet sei ikke smakte spesielt godt
Kok opp en kasserolle med vann som det skal kokes fisk i,. Når vanne koker i de andre kasserollene,. 500 g file av torsk eller sei, fersk eller frossen. La sausen små koke ca 4 min, mens du rører. 500 g file av torsk eller sei, fersk eller frossen
Bare google "how to soak xxx", så finner man svar på hvordan forskjellige nøtter skal bløtlegges. + Skal man spise bønner, linser og kikerter, bør man koke disse selv, og bløtlegge dem på forhånd for å fjerne antinæringsstoffene
Hell risen over i dørslaget og la kokevatnet renne ned i bollen. Eit par centimeter fersk ingefær. Løft opp dørslaget, ha kokevatnet tilbake i kjelen og sett dørslaget over – med eit lokk på toppen
Varmen skal ikkje vere så høg at du svir fisken, men heller ikkje så låg at du «koker» den. På Far min sitt kjøkken lar vi den ferske vinterskreien møte litt sommarleg sødme når vi låner litt rød pesto frå Sicilias hamnebyar
Kuttes i biter og blandes med til en salat med tomat, grønne oliven og fersk koriander. Pannestekt Sei med hasselnøtt topping, bråstekte poteter og brokkolisalat
For fersksmåsei er det enkleste det beste. En passelig sei, ca tre-kvart kilo, tatt med dorging ved Hestøygrunnen er akkurat det som trengs til en enkel lunsj
Skru ned varmen og la det koke forsiktig under lokk til potetene er møre, ca. Fersk uerfilet med. Frossen sei er et helt fint fiskeprodukt, villfanget filet av sei, som egner seg til mange ulike retter
Serveres med kokte nypoteter, gulrøtter og smeltet smør med fersk gressløk. 400-500 gr Rå torsk i terninger eller restefisk fra gårdagens fiskemiddag (jeg bruker torsk og sei). Kok opp, og la småkoke i 5 min. 400-500 gr Rå torsk i terninger eller restefisk fra gårdagens fiskemiddag (jeg bruker torsk og sei)