Rike sauser som hollandaise, balansert med god friskhet, harmonerer ypperlig med kveitas rike smak, og med syren og mineraliteten i hvitvinene fra Burgund
Tilsett tomatene, rør om og la det blande seg mens du slår i hvitvin. En rett som i utgangspunktet besto av fisk de ikke fikk solgt på markedet, som de kokte sammen med noen grønnsaker og urter, hver mann sin Bouillabaisse
Vi begynner med hvitvin. En fin strågul farge, god duft av sitrus, epler og en anelse urter. Dette er en vin til nytelse samt at den går riktig bra sammen med kveite og annen fisk
Oppskrift på HVITVIN OG URTEDAMPET KVEITE MED GRØNNSAKER OG REKER, MED DRUEDRESSING. Hakk noen druer i passe små biter og tilsett for en søtlig smak på dressingen, denne dressingen smakte virkelig godt til den hvitvinsdampede fisken med et herlig syrlig preg over seg
Strø over urter og server. Pernodflambert kveite. Og hvorfor glemmer vi at det går an å handle kveite. 1 ss estragon/ friske urter. 600 g kveite. 1 dl hvitvin. 1 ss estragon/ friske urter
Ha i alle grønnsakene, de hardeste først og spinat, vårløk og urter til slutt. Kok opp fiskekraft, hvitvin, hvitløk og fløte, kok til det er 4 dl igjen. 3 dl hvitvin, tørr