Hvitvin urter kveite oppskrifter

Evensens Bouillabaisse

Evensens Bouillabaisse

Tilsett tomatene, rør om og la det blande seg mens du slår i hvitvin. En rett som i utgangspunktet besto av fisk de ikke fikk solgt på markedet, som de kokte sammen med noen grønnsaker og urter, hver mann sin Bouillabaisse

Et par supervin og en grei.

Vi begynner med hvitvin. En fin strågul farge, god duft av sitrus, epler og en anelse urter. Dette er en vin til nytelse samt at den går riktig bra sammen med kveite og annen fisk
Sommerens grillviner.

Sommerens grillviner.

Hvitvin. Man aner også urter og krydder som slår følge inn i ettersmaken som er lang og god. da gjerne kveite
Hvitvin- og urtedampet kveite m/ grønnsaker med reker og druedressing

Hvitvin- og urtedampet kveite m/ grønnsaker med reker og druedressing

Oppskrift på HVITVIN OG URTEDAMPET KVEITE MED GRØNNSAKER OG REKER, MED DRUEDRESSING. Hakk noen druer i passe små biter og tilsett for en søtlig smak på dressingen, denne dressingen smakte virkelig godt til den hvitvinsdampede fisken med et herlig syrlig preg over seg
Festmat til 13

Festmat til 13

Kveite med søtt og syrlig tilbehør. Til denne retten bør du bruke filet av kveite. Som oftest er kveite delt i koteletter når du skal kjøpe den
God fisk

God fisk

Aller best sammen med potetmos full av smør, en god, grønn salat og en flaske frisk, italiensk hvitvin, men da snakker vi faktisk om selskapsmat

Med inspirasjon fra Frankrike!

Strø over urter og server. Pernodflambert kveite. Og hvorfor glemmer vi at det går an å handle kveite. 1 ss estragon/ friske urter. 600 g kveite. 1 dl hvitvin. 1 ss estragon/ friske urter

Havets frukter

½ kopp tørr hvitvin. Tilsett tomatpuré, urter og vin, og rør alt godt sammen. 1 kg kveite eller annen hvit fisk i stykker på 5-7 cm

Lettrøkt kveite

- eller tørr hvitvin. Lettrøkt kveite med saus på hardangerepler, potet og selleri. Kveiten fileteres. Kveite kan kjøpes ferdig røkt

Hvitvin- og urtedampet kveite

Legg kveita i en dampkoker eller stekepanne med lokk på en seng av urter og hvitløk. Hell over hvitvin