Til denne oppskriften har vi her benyttet hel kylling istedet for høne, noe som fungerer utmerket. 1 hel kylling (ca 1300 g) Vann 2 løk 2 gulrøtter Det øverste og nederste fra en purreløk (det grønne ogvselve rota/det hvite) 1 fedd hvitløk 1 ss hel sort pepper 2 laurbærblad [. ] 1 hel kylling
1 høne eller stor kylling, delt i 4. Fin en stor gryte, legg i bitene av høne/kylling sammen med laubærblad, pepperkorn, det grønne på purreløken, biter av 1/3 av selleriroten og hvitløk. 1 høne eller stor kylling, delt i 4
Men så forvant jo høna og bare kyllingen ble igjen. Den franske kongen Henrik den fjerde, hadde som motto at alle bønder skulle ha råd til ei høne i gryta hver søndag
Hønsefrikasse heter egentlig retten, men de siste årene har jeg alltid brukt kylling, derav navnet. Det har ikke alltid vært lett å få tak i fersk høne, ikke fersk kylling heller for den del, men nå har Rema disse store kyllingene fra Solvinge i frysedisken, og det forenkler saken
Høne er ikke like vanlig som kylling…. Det er faktisk litt mer delikat å se en oppskåret kyllingfilét kontra en hel høne som ligger som et slakt i butikken
De blir ikke engang benyttet i stedet for mekanisk utbenet kjøtt, såkalt MUK, i kyllingnuggets. Vi må gidde mer enn bare å flippe kyllingbryst i pannen