Ertesuppe med svineknoke250 g guleerter1 røkt svineknoke1 løk, hakket300 g kålerabi, sellerirot eller pastinakk, hakket1 purre, bare det hvite, hakket1 laubærbladSmør1,5 l vannEventuelt litt ølEventuelt rømme til serveringLegg ertene i bløt noen timer, eller over natta. Viss suppa er litt salt kan dette balanseres ved å servere rømme til 250 g guleerter
De aller fleste er nok vant med guleerter til denne deilige, kraftige, smakfulle norske retten. Erter kjøtt og flesk er vel kanskje den retten som har lengst tradisjon til sjøs
gule tørkede erter. 1. Sett over en kjele med vann og legg i lammekjøttet. Skum av når det koker opp. Ha i sjalottløk i båter, laurbærbladene, pepper/nellikspiker og persillen
Smaker også nydelig med grønne erter eller aspargesbønner. Denne svenske laksepannen er både praktisk med lite forarbeid, genererer lite oppvask, er ekstremt velsmakende og trenger dessuten bare en liten time i ovnen
Derfor la jeg også tørkede erter i bløt i går. guleerter (ligget 24 timer i vann). 3 gulerøtter grovt hakket. FacebookPrintMoreGoogleTwitterTumblrRedditLinkedInSkypePinterestEmail 1 pakke på 500 gr guleerter (ligget 24 timer i vann). 3 gulerøtter grovt hakket
Jeg bruker guleerter som jeg legger i vann i ett døgn i forveien. Om du har dårlig tid, kan du bruke en boks grønnehusholdnings erter eller frosne også
250 g guleerter. 1 pakke surkål, ca 500 g 250 g guleerter. Siden tema for august er Tyskland, så er det vel ikke noe som er mer tysk enn eisbein med sauerkraut