Fylte vinblader oppskrifter

Månedens favoritter: November 2016

Månedens favoritter: November 2016

Salt i grøten – Fyltevinblader (Yalanij). Salt i Grøten – Fylte dadler, Grønne falafler, Labnehboller, Muhammara, Mutabal Shawandar (Rødbetdipp), Ristet hummus, Syrisk lammegryte, Tabouleh
Gresk matferie- Καλή όρεξη!

Gresk matferie- Καλή όρεξη!

under ser du blant annet ulike pita, den kretiske spesialteteten Dakos ( bruschetta på gresk), fylte squashblomster, ostekroketter, med mer
Spanakopita  og potluck party

Spanakopita og potluck party

Det ble laget Hummus, servert Dolmades ( fylte, greske vinblader), Tzatziki, Gigantes-stuing, som jeg tidligere har publisert oppskrift på her, samt Spanakopita
Tyrkisk Dolma / Fylt paprika

Tyrkisk Dolma / Fylt paprika

Oppskriften kan også benyttes til squash eller vinblader.   Dolma er spennende rett og er veldig populært i Tyrkia

Fylte sardiner i vinblad

Bløtlegg vinbladene i vann i 45 minutter. Bytt vann etter halve tiden. Snitt sardinene langs buken med en skarp kniv

Vaktel i vinblader

I denne oppskriften blir de småvaktlene fylt med duftende timiankvister og sitronskall, deretter pakket inn i vinblader og grillet

Dolmades

Legg de fylte vinbladene tett i tett i flere lag i gryten. Legg vinblader i bunnen av en gryte. 1. Legg vinbladene i kaldt vann i 1 time