Et av nyttårsforsettene våre er å spise mer fisk. Jeg har desverre tenkt å spise maten etter jeg har laget den, så mens jeg lærer meg lysteknikker og kamerafunksjoner, så håper jeg dere er tålmodige med matbildene enn så lenge
Server fisken på en seng av rotmosmed frisk salat til. Rotmos av gulrot, søtpotet og jordskokk ga en fin balanse til den salte fisken, mens en frisk og lytt syrlig salat av blodappelsin, honning, grønn mango, spisskål og nøtter ga en ekstra piff til middagen
Rotmosmed strekt torsk. Hver helg poster jeg ukesmenyer med middagsoppskrifter, gjerne en ukas baks, ukas lille søte og tips og triks til familiens matpakker
(Jeg lover å spise fisk og vegetarmat resten av uka…. I går spiste vi pulled pork med poteter, rotmos og en nydelig chili/paprikasaus laget av kraften fra kjelen, i dag har vi chili con carne med pulled pork
Selvfølgelig kan du lage dine egne hamburgere av karbonadedeig, men husk også at både fiskefileter, fiskekaker og kyllingfilet passer perfekt som burger
Den er vill, den har svømt den lange veien fra Barentshavet for å gyte i Lofoten og har derfor en fabelaktig flott proteinstruktur som skiller den fra den vanlige dvaske kysttorsken, en bunnfisk som etter mitt skjønn ikke kan måle seg med skreien
Grove brød- og kornvarer og fullkornsprodukter bidrar med langsomme karbohydrater, kilder med høy proteinkvalitet er for eksempel rent kjøtt som biff og kylling, fisk, egg og meieriprodukter, gode fettkilder er for eksempel nøtter, avokado, olje, pesto og kokosmelk