Dorade fisk oppskrift oppskrifter

Stekt Dorade

Stekt Dorade

Dorade er en middelhavsfisk som blir mer og mer vanlig å se i supermarkedene. De som har vært i Tyrkia på ferie og spist fisk, har sikkert smakt den

“Dorada a la sal” med mangosalsa

Eller dorade som man sier i Norge, eller Havkarusser, som er det offisielle navnet. nå var jeg akkureat ferdig med forretten med Almejas, så hva er vel da bedre enn å fortsette med den deilige, lette og lyse fisken Dorada
Dorade med couscous, tomatsaus med kidneybønner og gojisalsa

Dorade med couscous, tomatsaus med kidneybønner og gojisalsa

Dorade er en fisk som er tilgjengelig i de fleste fiskedisker med over middels utvalg. Hvorfor denne fisken er så populær er lett å forstå når man har tilberedt og smakt det en gang, siden denne fisken er ufattelig lett å gjøre klar, steke og har en nydelig smak og tekstur
Grillet dorade med linser.

Grillet dorade med linser.

Dorade er en deilig fisk, kjøttet er fast og fint, det er lite ben, og den er smakfull. Fisken har en tendens til å brenne seg fast dersom varmen ikke er passe

Dorade – en delikatesse

Jeg fant en oppskriftFiskeeksperten som ble delvis benyttet. Jeg har aldri tilberedt dorade tidligere, stort sett av den (tåpelige) grunnen at jeg ikke liker å rense fisk
Dorade i ovnen

Dorade i ovnen

Derfor er det gledelig når de av og til trår til med nye fiskeslag som dorade og havabbor. Fiskeutvalget i kjedenes fiskedisker er egentlig et sorgens kapitel
Til Antibes og solens kjøkken

Til Antibes og solens kjøkken

Men vi lager Dorade med rattatouille i dag. Et marked som bugner av hva Provence kan tilby, med en liten, men utrolig velassortert fiskeforretning som nærmeste nabo
Ferieminner fra Spania

Ferieminner fra Spania

I dette tilfelle valgte vi en Dorade, en liten havabbor som etter hvert er blitt vanligere å se i fiskedisken
Dorade i ovn

Dorade i ovn

Dorade - nydelig hvit fisk med nøytral og mild smak, fast i kjøttet - fin til enkle og ujålete middager
Fisk i folie

Fisk i folie

Pigghå, dorade, skorpionfisk, havabbor, tunfisk, flyvefisk og red snapper. Fredag hadde de et fantastisk utvalg av fisk

Fisk i form

Oppskrift ved Christer Berens. 800 gr renset og filtetert havabbor eller dorade. Se videre. 1-1,2 kilo poteter (helst små ferskpoteter)
Dorade bakt i stekeovnen

Dorade bakt i stekeovnen

Dorade er en deilig fisk. Olivenolje, kapers,oliven, noen kirsebærtomater, sjalottløk og hvitløk, to slag soltørkede tomater, poteter, parmesan, fisken, og noen timiankvister er alt som skal til

Ovnsstekt dorade med bakte tomater

I dag hadde de dorade i fiskedisken på ICA. Rens fisken når den er ferdig. Dorade kalles også havbrasme eller havabbor, og er en velsmakende middelhavsfisk
Antibes; La Siréne

Antibes; La Siréne

dourades (dorade) fra Argentina, baudroie (breiflabb) fra Skottland, og merlan (hvitting) fra Danmark for eksempel

Villreker og dorade

Dorade, eller orata som det heter på italiensk, og dourade på fransk, er en deilig fisk med fast kjøtt og lite ben