Fermentert kål oppskrifter

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi - Koreas nasjonalrett

Kimchi er koreas nasjonalrett og er fermentert kål. Kimchien kan spises med det samme, men smaken blir bedre for hver dag og best etter den er ferdig fermentert
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
Crispy grønnkål chips

Crispy grønnkål chips

Det virker nesten som om grønnkål er en av tidenes hotteste trender innen sunn mat. Litt rart synes jeg siden grønnkål er overhodet ingen nyhet her i Norden, og noe som stortrives i vårt kalde klima
De gode bakteriene – melkesyregæring

De gode bakteriene – melkesyregæring

Dagens frokosttallerken med litt fermentert rådkål. Faktisk har stort sett alle kulturer med god helse og høy levealder mye fermentert mat og drikke som en del av sitt daglig kosthold
Gjæret Surkål

Gjæret Surkål

Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg med surkål - utrolig enkel og kjempegod
Coleslaw

Coleslaw

Jeg bruker også kål i sauerkraut, men det er annerledes, fordi kålen er fermentert, og dermed lettere fordøyelig for de fleste
The Dairy - London

The Dairy - London

Gillet kål, med krabbe og tindvedEpletre røkt ål, gulrot og fermentert surblad Viltpølse, selleri, trøffel og ristede hasselnøtter
Kjøtt.

Kjøtt.

Smelt-på tunga pork belly (alle), nudler (barna) og fermentert kål (meg. Kimchi jjigae, en nydelig blanding av tre av våre absolutte favoritter
Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Melkesyregjæret mat er vidundermat for våre små!

Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentert mat fra hele verden
Noma – København

Noma – København

Fantastisk, kanskje beste rett) Erter, melk curd og tang Blomster og sjøgress terte Nypoteter med rømmedipp Ramsløk ravioli med reker Kål og roser Mahogny musling med gryn Breiflabb lever Hvit asparges med bygg og solbærblader Hummerjuice av klør Hummerhale med nasturtium Grønnsaksblomst (60 grader tørket hvitløk i 1 mnd blant annet) Stekt beinmarg Bær og grønnsaker i eddik i 1 år Rabarbra og sauemelk yoghurt Sjokolade mose, sjokolade og eggelikør Plating kjøkken Prep kjøkken Lunchsted, testkjøkken og litt fermentering og tørket grønnsaker og sopp Bikubene 60 g
SOLKÅL

SOLKÅL

Dette er en variant av fermentert kål ( sauerkraut ) med ananas. Kjempegodt tilbehør til det meste og har selvfølgelig den probiotiske effekten som alt annet som er fermentert