En av mine favoritt blandinger er rødbeter med gulrøtter, ingefær, hvitløk og tang. Når du først har smakt på ordentlig gjæretsurkål så blir det nok slutt på poser med ferdigkokt mos som er tilsatt sukker og konserveringsmidler
Ha alt oppi kjelen, og fyll med vann. Så da ble det kokt en kjele medsurkål. Ettersom dette er surkål som er beregnet for å ha i jula, så tilsatte jeg ribbefett også
Disse veggibollene har jeg laget i andre varianter før, men aldri med denne paneringen. Imens dette koker kjører du ingefær, dadler, gurkemeie og havregryn i en kjøkkenmaskin til det blir nesten helt oppkuttet
Nå har vi allerede kommet til andre søndagen i advent og det er på tide med en skikkelig julemiddag. Ha en fortsatt fin søndagskveld, så kommer jeg tilbake med flere oppskrifter i mårra
Smak til med salt, sukker og eddik til du får surkålen akkurat slik du ønsker. Ha kål og epler i en stor kjele (ikke jernkjele) og krydre med karve og saltTilsett eddik, sukker og vann
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på medium varme. Det er ikke slik at jeg nå kjører mer surkål enn kjøtt, men surkålen gir en veldig fin ekstrasmak til tunge kjøttmåltider, særlig med svin
Når surkålen har oppnådd den konsistensen du ønsker, smaker du den til med salt og pepper. Tilsett eplebiter og la stek på middels varme sammen med løken
Dette blir neste mer en kålwok med krydder, aquavit og eddik. Ribbe, surkål, eple og røstipotet. Det er kjempegodt og enkelt, men trenger en del tid for å bli akkurat slik vi ønsker det
Selv lager jeg store kjeler medsurkål når jeg først er igang. Jula nærmer seg med stormskritt. Til julaften tilsetter jeg litt ribbefett i surkålenog litt ekstra salt
Takk for koselige kommentarer på min blogg. -) Jeg skriver hovedsaklig om mat, og finner min inspirasjon i det norske, franske, itaienske, engelske, marrokanske, thailanske
Det begynner å bli skikkelig kaldt og guffent ute om dagen og jeg merker at kroppen, hode og halsen begynner å hangle litt og jeg som hele tiden har mange baller i luften, har rett og slett ikke tid til å bli syk
Marinaden besto av en boks kokosnøtt melk og rikelig medIngefær. Dette blandet jeg sammen, og hadde det sammen med kottelettene i en brødpose, og la det i kjøleskapet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.