Jeg sluttet å plage min mann, min mor og mine beste venner med mine tanker om mat og ernæring. På grunn av alt dette så feirer jeg millionærstatus og bedret helse med supertilbud på papirutgaven av boken min Fermentertmat og drikke - mine favoritter
Dersom du bestemmer deg for å lage din egen surkål er det noen få spilleregler som må følges. Surkål, sylteagurk, syltede rødbeter, bulgarsk yoghurt, syltede vinblader, rakfisk, gammelsaltet sei, svensk surstrømning, koreansk kimchi, umeboshiplommer, miso, fermentert papaya, fermentert ananas og indiske chutneys er alle eksempler på fermentertmat fra hele verden
Bokhvete er naturlig glutenfri og veldig kjekk å lagemat av, synes jeg. Jeg har fristet mange av mine følgere på instagram med bilder og prat om denne nydelige eple- og blåbærkaken laget på en base av spontangjæret bokhvete
Det siste jeg har laget er fermentert hvitløkspuré. For tiden eksperimenterer jeg mye med fermentertmat i alle varianter, både fordi jeg synes det er gøy, og i håp om å bygge opp igjen en god og sunn tarmflora og på sikt blir kvitt hele IBS-problemet
Jeg vil tippe at dette er kanskje det letteste innen fermentertmat du kan lage, så om du ikke har tatt fatt på fermentering enda, prøv denne enkle oppskriften på fermentert ketsjup
Men med vår tids moderne metoder å behandle mat, som ikke er i nærheten av optimale og skaper krøll i både mage og tarm, så er det ikke vanskelig å skjønne hvorfor det blir så populært som det er nå
Her har jeg laget en superenkel salat med kikerter, massert grønnkål, avokade og paprika – og toppet den med den fermenterte squashen og strødde hempfrø på
I dag får du vite hvordan du selv kan lage det, fordi dette er enkelt og billig å lage. Vannkefir er et must for oss som enten ikke tåler eller vil drikke kefir laget på melk