Så da startet jeg enda et nytt forsøk på å få til et brød som jeg er fornøyd med. Forleden satt jeg på et kjøkken hvor det duftet deilig av nystekt gjærbakst og hvor de lekre, ferskebrødene lå klar
Hver fredag har vi gårdsutslag med økologiske brød her på Møystad. Smuldre gjæren i hvetemelet. Brød. Ingenting er så godt som en skive nybakt brød, med litt godt økologisk smør på
Grytebrødmed quinoa-frø. Brødet blir så saftig at det nærmest er usømmelig. Kok med lokk på svak varme, er det mye vann igjen, fjern lokket og kok til absorbert
Men husk alltid å få i det nok væske med tanke på fiberinnholdet i brødet, spiser man mye fiber uten å få i seg nok mengde med væske risikerer man å få forstoppelsen, noe som kan være ganske så ubehagelig (smertefull ved toalettbesøk)
Brødet er aller best når det er helt ferskt, med god og sprø skorpe. Men så fikk jeg høre så mye positivt om de eltefrie brødene, at de er så enkle å få til, at de krever minimalt med innsats og ikke minst at de blir supergode