Du kan også lage denne desserten med epler. Bakteepler med nøtter i portvin. Smuldrepai med epler. Baktepærer generelt er nydelig og det er toppen når desserten lages så raskt og greit som her
crumble, dessert, epler, honning, mandler. Mandelloket kan du bruke på mange ting, både bær, pommer, pærerog rabarbra frå frysaren vert godt med dette mandelloket
Jeg valgte å lage en middagsrett med hele ovnsbakte rødbeter i selskap av smakfull ost, salt bacon, syrlige høstepler, spicy pærechutney, rødløk, valnøtter og gressløk
Det er helg, og det er langfri. Selv om denne helga benyttes til varetelling, er det viktig at ungene får følelsen av at også de har helg, og da er kakebaking en flott aktivitet, og et plaster på såret for at mamma må jobbe litt ekstra
I går ettermiddag bakte jeg deilige, grove eplemuffins. I den norske naturen vet vi at eplerogpærer modner om høsten, bærene finner vi på sensommeren og gulrøttene er aldri så fine og friske på smak som det de er i august/september
Softis med mandel- og sjokoladestrø. Ta de ut og la de hvile i noen minutter før du har dem i blender, eller bruk stavmikser, og mos det til en deilig softis
Epler, pærer, plommer, blåbær, rabarbra, aprikoser, fersken osv. Jeg er så heldig å ha en snill nabo med flotte glassepler, så i år har jeg boltret meg med saftkjeler, sil, geleprøver og greier
Bakteepler med nøtter i portvin. Baktepærer med pistasjnøtter og creme fraische. Du kan også bruke vanlig pisket kremfløte her, men kokosmelken gir en ekstra tropisk snert til desserten
* Epler er av rose-slekten, og dermed familiemedlem med pærer, aprikoser og kirsebær. I disse dager ligger det tonnevis med epler på norske gressplener, og de fleste tonnene får dessverre lov til å ligge og råtne