Lammegryte avvillsau fra Herøya. Ta vare på stekesjyen mellom hver bruning, og kok ut av stekepannen. Alle hennes villsauer går fritt rundt på øya året rundt, og får leve et fullverdig liv som sau
(Det vil variere avhengigav hvor mye ribben er mørnet og hvor tykk den er. Tidlig på høsten, rundt august/september, kommer det villsau/villam fra norskekysten
Det legger en veldig god video på YouTube lagt ut av matprat, om hvordan du gjør det. Jeg bruker kvern til dette fordi jeg tilbake til tiden jeg jobbet på hotell lærte meg at fersk-kvernet pepper og salt er bedre av en eller annen grunn, som jeg ikke husker i farten
Villsau er en fantastisk variant av kjøtt. Smaker som en blanding av fårekjøtt og mildt viltkjøtt. Ikke nødvendigvis lett å få tak i, men du kan bestille hos den lokale slakteren, eller hos en du kjenner som driver med villsau
Et lammelår avvillsau er ikke store greiene, men du verden hvor godt det smaker. En krydderblanding som jeg måtte bruke en del energi på å skaffe mer av, da den første boksen var tom
I dag laget jeg lammespareribs av noen av ribbesidene, og serverte kålrot og gulrotstappe til. Jeg parterte seks villsau her om dagen, og selv om jeg synes at de er fantastisk søte når de lever, er jeg også fornøyd med at de blir middag
Lammelår avvillsau er både spesielt og veldig godt. Kjøttet har kombinert smak av lam og vilt. Jeg har fått gleden til å være den første som presenterer lammelår avvillsau fra bonden Fred Arne Stormo i Gratangen
Under ligger menyen og bilder av rettene. Villsau, gulrot, einebær, timian og ølsjy. Gjestene var meget fornøydem så kanskje noen av leserne mine ønsker å prøve noe av det samme
Her får du oppskrifta på lammepølser lag av fersk lammebog, tilsett krydder og urter som matchar den viltre smaken av lam frå villsau som har sprunge rundt i skjergarden i Vestfold
Ha i fløte og smør, og kjør det hele glatt med stavmikser. Tidligere i uka parterte jeg seks villsau fra egen farm, og i dag gjorde jeg samme innsats med et rådyr
Denne gang brukte jeg fårikålkjøtt avvillsau. Når du har fått alt i gryten ordnes resten av seg selv. Ferskt fårikålkjøtt avvillsau er fra Kuraas i Narvik
Villsauribbe med søtpotetmosEntrecote av elg med pastinakk, spinat og kantarellerSjokoladefondant med bringebærisTil rødbetesuppa, tar jeg utgangspunkt i suppa fra forrige innlegg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.