Ha kokosmelk og kyllingkraft i en kjele og kok opp Tilsett kylling skåret i strimler og gi et kort oppkokReduser varmen og tilsett sitongress, ingefær eller galangal, kaffirlime, hvitløk, salt og pepperRør forsiktig og tilsett soppen, fiskesaus, lime saft og skall, vårløk, koriander og chiliLa småkoke i noen minutter før du servererSmak til med salt og pepper
Ta kjelen av varmen og smak til med limesaft. Fjern frøene på tomatene og skjær dem i båter. Denne suppen er perfekt til litt kalde dager, å derfor syntes jeg den passet bra nå, siden våren lar vente på seg, og jeg har blitt syk å trenger en litt varmende suppe
Riv opp kaffir lime blader og ha i gryten sammen medkokosmelk. Følg Just another food story på facebook og på Instagram @justanotherfoodstory, og hashtag gjerne med #justanotherfoodstory, dersom dere gjenskaper noen av oppskriftene på bloggen
Tilsett paprika og frisk koriander, og smak til med fiskesaus, limesaft og evt. Hell over kyllingbuljongvannet og kokosmelken, og tilsett karripasta, limeskall, vårløk og sjampingjong
Når man skal lage thai-mat kan det av og til være vanskelig å få tak i alle ingrediensene, samtidig kan de vanskeligste erstattes med enklere løsninger
Med erfaring og inspirasjon fra å ha lagd suppen etter hennes oppskrift har jeg her satt sammen min egen versjon av Tom Kha Kai suppen med de ingrediensene som hører med
Ha i kokosmelken, vann, TomKah paste, Kaffir Lime Leaves og ingefær. Kutt opp sopp, squash, paprika, sukkererter (hvis du ikke vil ha dem hele), blomkål og løk i passende biter (trenger ikke å være så små)
Også denne ble funnet i kokeboka Fett nok – LCHF for hele familien. Med tanke på hvor mange flotte blogger det finnes der ute er det jo fantastisk at så mange finner veien innom oss
karri). Tilsett kokosmelk, fyll boksen med vann og ha dette i også. Stek kyllingterningene med krydderet litt, i suppekjelen, før du tilsetter løk, hvitløk, purre og sopp
Nå skal den smaksettes for å bli en Tom Yum Gai. Siden jeg lager kyllingkraft ganske ofte, og ikke alltid hva jeg skal bruke den til, utelater jeg derfor timian og andre aromatiske urter når jeg koker kraft
Kok opp og tilsett kokosmelk, smak til med salt, pepper og chilipulver og kylling i passende biter. 1 liten eller 1/2 løk2 fedd hvitløkLitt olje2 store gulrøtter1 -2 ss frisk ingefær5 dl kyllingkraft ellerbuljong og vannSaft av 1/2 appelsin1 1/2 dl kokosmelk1/2 grillet kylling eller2 stekte kylling fileterSalt - pepper1/4 ts chilipulver BrødkrutongerLøk og hvitløk finhakkes og får surre seg blank i en kasserolle. 1 1/2 dl kokosmelk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.