Fjern frøene på tomatene og skjær dem i båter. Denne suppen er perfekt til litt kalde dager, å derfor syntes jeg den passet bra nå, siden våren lar vente på seg, og jeg har blitt syk å trenger en litt varmende suppe
TomKaGai, en skjønn aromatisk suppe og et helt måltid i en bolle. Ha kokosmelk og kyllingkraft i en kjele og kok opp Tilsett kylling skåret i strimler og gi et kort oppkokReduser varmen og tilsett sitongress, ingefær eller galangal, kaffirlime, hvitløk, salt og pepperRør forsiktig og tilsett soppen, fiskesaus, lime saft og skall, vårløk, koriander og chiliLa småkoke i noen minutter før du servererSmak til med salt og pepper
Lykke skal ikke undervurderes, haha. Susannes Tom Kha Gai. Sitrongresstengene var de eneste jeg måtte på en innvandrerbutikk for å skaffe, resten fant jeg på vanlige matbutikker
Kylling og kalkun. Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter -. Den var med i menyen og oppskriftsheftet fra veka eg prøvde Adams Matkasse, og sida denne retten var såpass god tenkte eg å dele den med dere
Tomat og sopp kan du også bruke, her er det kun fantasien som stopper deg. Når man skal lage thai-mat kan det av og til være vanskelig å få tak i alle ingrediensene, samtidig kan de vanskeligste erstattes med enklere løsninger
Ha i kokosmelken, vann, TomKah paste, Kaffir Lime Leaves og ingefær. Kutt opp sopp, squash, paprika, sukkererter (hvis du ikke vil ha dem hele), blomkål og løk i passende biter (trenger ikke å være så små)
Du kan velge å lage en hot variant, eller lage den litt mer barnevennlig. Her kan du smake til. Oppskrift på Tom Kha Gai (6 pers). 1 kg kyllingfilet 1,5 liter vann 3 terninger kyllingbuljong/fond 2 bokser kokosmelk 5-6 stk aromasopp 2 stilker sitrongress ca 5 cm fersk galangal (her må du til spesialforretning) 2 chili (ønsker du en sterkere rett, bruk thai chilli som du banker, kutter i staver og har i mot slutten) 2,5 lime 1 dl fish sauce 8 limeblader (her kan du også kjøpe tørket, men fersk er best) 1/2 plante koriander 2 vårløk
1 rød paprika - strimlet. 2 tomater - skivet. La småkoke i ca 5 minutter før du har i paprikaen. Kok ca 2 minutter før du har i soya, lime, fiskesaus, tomat,. 1 rød paprika - strimlet. 2 tomater - skivet
det gule skalet. Del kylling, sopp og tomatene i biter. Ha skalet i en gryte sammen med kyllingkraften. Ha i tomatene og soppen, de treng ikkje mer enn å akkurat bli varme
Nå skal den smaksettes for å bli en Tom Yum Gai. Siden jeg lager kyllingkraft ganske ofte, og ikke alltid hva jeg skal bruke den til, utelater jeg derfor timian og andre aromatiske urter når jeg koker kraft
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.